Rychlobruslařka Sáblíková vstoupila do sezony čtvrtým místem v závodě na 3000 metrů

Úřadující mistryně světa a světová rekordmanka Martina Sáblíková vstoupila do nové sezony Světového poháru čtvrtým místem v závodě na 3000 metrů v Minsku. Na nížinné dráze v Bělorusku zajela čas 4:06,40 a ztratila 32 setin na bronzovou Ivanie Blondinovou z Kanady. Vyhrála jiná Kanaďanka Isabelle Weidemannová, která Sáblíkovou porazila téměř o dvě sekundy. Druhá skončila olympijská šampionka Carlijn Achtereekteová z Nizozemska.

Minsk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martina Sáblíková během závodu na 3 000 metrů v Minsku

Martina Sáblíková během závodu na 3 000 metrů v Minsku | Foto: Sergei Grits | Zdroj: ČTK/AP/

Dvacetinásobné světové šampionce Sáblíkové se nezdařil první útok na jubilejní padesáté vítězství ve Světovém poháru.

Sáblíková zahajuje 22. rychlobruslařskou sezonu. ‚Nic mě nebolí, jsem z toho v euforii,‘ pochvaluje si

Číst článek

Na tříkilometrové trati, kterou už vyhrála třiatřicetkrát, od začátku ztrácela na nejrychlejší mezičasy i na ruskou soupeřku ze závěrečné rozjížďky Natalii Voroninovou. Tu v závěrečném kole předstihla, ale na medailové pozice se už neprotlačila. Dvaatřicetiletá Češka byla o rovných šest sekund pomalejší než při říjnových kontrolních závodech v Inzellu.

V Minsku na stejné trati závodila také Nikola Zdráhalová, která skončila druhá v divizi B. Zajela čas 4:10,745 a v horší výkonnostní skupině nestačila pouze na Melissu Wijfjeovou z Nizozemska, na kterou ztratila tři sekundy.

Třiadvacetiletá Zdráhalová v Minsku zhruba o osm desetin sekundy zaostala za časem z Inzellu. Třetí Jekatěrinu Šichovovou z Ruska porazila o sedm setin sekundy.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme