Bude mazec sledovat, jak si to holky rozdají, pasuje Sáblíková do rolí favoritek ve víceboji soupeřky

Rychlobruslařka Martina Sáblíková si na obhajobu zlaté medaile z mistrovství světa ve víceboji příliš nevěří. V letošní sezóně je totiž adeptek na vítězství historicky nejvíc. A česká reprezentantka tipuje na vítězství hned několik závodnic.

Tento článek je více než rok starý.

Hamar Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martina Sáblíková

Martina Sáblíková | Zdroj: Profimedia

„Letos je adeptek docela dost. Bude velký mazec sledovat, jak si to holky rozdají,“ poukazuje pro Radiožurnál Martina Sáblíková na to, jak vyrovnané vidí startovní pole na letošním mistrovství světa v rychlobruslení ve víceboji.

Přehrát

00:00 / 00:00

Martina Sáblíková ve víceboji favorizuje soupeřky. Více v příspěvku Petra Kadeřábka

Na stupně vítězů totiž netipuje sebe. Favoritky vidí v trojici nizozemských závodnic, dvojici Rusek (včetně Natálie Voroninové, která jí před 14 dny vzala světový rekord na pěti kilometrové trati), dále pak Japonku Takagiovou nebo Kanaďanku Blondinovou. I tak ale soupeřky musí počítat i s českou pětinásobnou šampionkou ve víceboji a obhájkyní titulu.

„Několikrát se mi povedlo překvapit samu sebe, takže se mnou ostatní asi musí počítat. Ale já si myslím, že letos nemusí,“ směje se Sáblíková.

„Na pětistovku si moc nevěřím. Tím, že si v ní letos nejsem vůbec jistá, to může být zajímavé,“ pokračuje olympijská vítězka z Vancouveru a Soči.

Může působit zvláštně, že se Martina Sáblíková tolik upíná k nejkratší distanci víceboje, když na delších tratích většinou své soupeřky poráží s velkým náskokem. Ve víceboji se jede nejprve zmíněná pětistovka, ve stejný den ještě tříkilometrová trať a druhý den pak patnáctistovka a pět kilometrů.

Druhou a třetí disciplínu má česká závodnice srovnatelnou s adeptkami na medaili, ale na pětistovce může být o dvě sekundy pomalejší a to odpovídá dvaceti vteřinám na pěti kilometrech.

V prvních třech disciplínách tak soupeřky mohou na Martinu Sáblíkovou získat nedostižný náskok. Start první rozjížďky úvodní distance je v sobotu krátce před polednem.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme