Vylepšený osobní rekord nestačil. Rychlobruslařka Zdráhalová dojela ve sprintu na mistrovství světa 23.

Rychlobruslařka Nikola Zdráhalová si na mistrovství světa v Salt Lake City vylepšila osobní rekord na 500 metrů na 38,758 sekundy. V nabité konkurenci na sprinterské trati s ním však dosáhla jen na 23. místo. Vítězná Japonka Nao Kodairaová byla rychlejší o více než dvě sekundy.

Salt Lake City/USA Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nikola Zdráhalová

Nikola Zdráhalová | Foto: Jan Malý | Zdroj: ČOV

Sáblíková je opět zlatá. Česká rychlobruslařka neměla na trati 3000 metrů konkurenci

Číst článek

Na mužské pětistovce v pátek dominovali Rusové, obhájce titulu Ruslan Murašov dojel druhý za Pavlem Kuližnikovem. Oba se na olympijském oválu v Utahu dostali pod 34 sekund a Kuližnikov zůstal časem 33,727 jen 12 setin za svým světovým rekordem. Nejkratší závod na světovém šampionátu ovládl už v letech 2015 a 2016.

Desetikilometrovou trať poprvé v historii mistrovství světa nevyhrál nizozemský rychlobruslař. Ti dokonce tentokrát nezískali ani jednu medaili, trojnásobný šampion na této trati Jorrit Bergsma byl čtvrtý. Titul vybojoval Kanaďan Graeme Fish, který navíc vylepšil světový rekord téměř o dvě a půl sekundy na 12:33,868 a zvítězil s obrovským náskokem.

Ve 20.30 českého času pokračuje šampionát závodem žen na 5 000 metrů, v němž bude Martina Sáblíková útočit na jedenáctý titul v řadě. Ve čtvrtek získala dvaatřicetiletá česká reprezentantka zlato na tříkilometrové trati.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme