Rychlobruslařka Sáblíková slaví další medaili na trati 3000 metrů. Na mistrovství světa získala bronz

První start na šampionátu v nizozemském Heereveneenu proměnila v medaili. Rychlobruslařka Martina Sáblíková vybojovala bronzovou medaili v závodě na 3000 metrů. Vyhrála favorizovaná Ragne Wiklundová z Norska, druhá skončila Irene Schoutenová.

Tento článek je více než rok starý.

Heerenveen Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Medailistky závodu na 3000 metrů na světovém šampionátu v Heerenveenu

Medailistky závodu na 3000 metrů na světovém šampionátu v Heerenveenu | Zdroj: Reuters

Svěřenkyně trenéra Petra Nováka zajela nejlepší čas sezony 3:58, 35 minuty. Za nejrychlejší Wiklundovou, která v sezoně ovládla hodnocení Světového poháru na dlouhých tratích, zaostala o 1,49 sekundy. Loňská olympijská šampionka z Pekingu Schoutenová byla oproti Sáblíkové rychlejší o necelou sekundu.

Rodačka z Nového Města na Moravě se představila v předposlední rozjížďce, ve které již znala časy svých hlavních konkurentek. 

Sáblíková po zisku světového bronzu: Jsem ráda, že neodjedu s prázdnou, pětka bude masakr

Číst článek

Schoutenová poté, co vynechala závěr Světového poháru, startovala již v páté dvojici a zajela výborný čas 3:57, 40 minuty. V osmé rozjížďce se představila Wiklundová a nizozemskou hvězdu překonala.  Navíc se za norskou favoritkou k výbornému času „vyvezla“ Kanaďanka Valerie Maltaisová, jež se také dostala pod hranici čtyř minut.

„Jsem ráda, že odtud neodjedu s prázdnou. Jela jsem si sem užít atmosféru, užívala jsem si to i na startu, ale pak mi došlo, proč tam stojím a nechci zklamat diváky. Doufám, že jsem jim to vrátila a byli rádi, že dorazili,“ řekla Sáblíková Radiožurnálu Sport.

Sáblíková ale následně potvrdila dobrou formu z Tomaszówa Mazowieckého, kde v únoru vyvrcholil seriál SP. Navázala na dvě medailové umístění z Polska a rozšířila svou bohatou sbírku medailí.

Českou reprezentantku v Heerenveenu čeká ještě jeden start, v neděli se představí v závodě na 5000 metrů.

Mistrovství světa v rychlobruslení na jednotlivých tratích v Heerenveenu (Nizozemsko):
Ženy:
3000 m: 1. Wiklundová (Nor.) 3:56,865, 2. Schoutenová (Niz.) 3:57,403, 3. Sáblíková (ČR) 3:58,352.

rej, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme