Rychlobruslařka Sáblíková skončila na tříkilometrové trati v Salt Lake City pátá

Martina Sáblíková obsadila na trati 3000 metrů páté místo na Světovém poháru v Salt Lake City. O jednu příčku si polepšila oproti úvodní trojce v Polsku. I třetí závod na dlouhé trati v sezoně vyhrála Nizozemka Irene Schoutenová, jež na rychlé dráze v Utahu atakovala světový rekord české reprezentantky.

Tento článek je více než rok starý.

Salt Lake City (USA) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martina Sáblíková

Martina Sáblíková | Zdroj: Reuters

Sáblíková zajela čas 3:56,719. Ve třetí rozjížďce od konce prohrála přímý duel s Norkou Ragne Wiklundovou, která nakonec skončila třetí.

Zdráhalová je v olympijské kvalifikaci úspěšnější než Sáblíková. V Pekingu by mohla jet ve čtyřech závodech

Číst článek

Schoutenová vyhrála suverénně v čase 3:52,899, jímž se na méně než sekundu přiblížila světovému rekordu Sáblíkové z této dráhy z března 2019 (3:52,02).

Druhá skončila její krajanka Antoinette de Jongová, jež ztratila 2,29 sekundy. První tři ženy si zajely osobní rekordy.

Čtyřiatřicetiletá Sáblíková, kterou v minulých týdnech trápily zdravotní obtíže, byla v listopadových závodech šestá na trojce v Tomaszówě Mazowieckém a čtvrtá na pětce ve Stavangeru, kde si na této trati zajistila účast na ZOH.

Hlavním cílem tohoto období je pro ni získat definitivu pro Peking i na trojce, k čemuž pátečním výsledkem udělala důležitý krok. V průběžném pořadí světového poháru na dlouhých tratích je třináctinásobná vítězka tohoto hodnocení pátá.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme