Druhý start, druhá medaile na světovém šampionátu. Sáblíková slaví zisk bronzu na pětikilometrové trati

Česká rychlobruslařka Martina Sáblíková navázala na zisk bronzové medaile z tříkilometrové trati a s výkonem 6:47,78 minuty získala bronz i v závodě na 5000 metrů. Nejdelší závod mistrovství světa ovládla Nizozemka Irene Schoutenová před Norkou Wiklundovou.

Tento článek je více než rok starý.

Heerenveen (Aktualizováno: 18:55 5. 3. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martina Sáblíková si v Heerenveenu dojela pro druhý bronz

Martina Sáblíková si v Heerenveenu dojela pro druhý bronz | Zdroj: Reuters

Pětatřicetiletá česká reprezentantka v posledním závodě sezony výrazně překonala letošní osobní maximum a stejně jako ve čtvrtek na trojce se prosadila mezi nejlepší trojici. Za Schoutenovou nakonec Sáblíková zaostala o 6,53 sekundy, Wiklundová byla oproti vítězce pomalejší téměř pět sekund.

Sáblíková po zisku světového bronzu: Jsem ráda, že neodjedu s prázdnou, pětka bude masakr

Číst článek

Rodačka z Nového Města na Moravě se v zaplněné hale Thialf, kde závody sledovalo přes dvanáct tisíc diváků, představila ve čtvrté z šesti rozjížďek. Její soupeřkou byla domácí specialistka na pětku a držitelka nejlepšího času sezony Sanne in 't Hof. Sáblíková dokázala Nizozemku porazit o sedm sekund a výrazně se přihlásila do boje o medaile.

Pořadí na stupních vítězů určila až poslední rozjížďka, ve které se utkaly dvě nejlepší rychlobruslařky na dlouhých tratích v sezoně Wiklundová a Schoutenová. Zatímco trojku ve čtvrtek vyhrála norská reprezentantka, dnes byla lepší domácí hvězda Schoutenová, která překonala národní rekord i nejlepší čas zajetý v Heerenveenu.

„Bylo to úžasné, užívala jsem si všechno plnými doušky už od vstupu na led. Aplaus v hale byl geniální. Sledovat, co tam dnes předvedly Ragne Wiklundová i Irene Schoutenová – to byl krásný závod. Takový čas, co tady Irene vystřihla, je masakr,“ přiznala česká reprezentantka v rozhovoru pro Radiožurnál Sport.

Sáblíková získala na světovém šampionátu již 32. medaili, na trati 5000 metrů už třináctou.

Mistrovství světa v rychlobruslení na jednotlivých tratích v Heerenveenu (Nizozemsko):
5000 m: 1. Schoutenová (Niz.) 6:41,25, 2. Wiklundová 6:46,15, 3. Sáblíková (ČR) 6:47,78.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme