Sdruženář Portyk skončil v Ramsau po nejlepším výkonu v sezoně dvacátý, poprvé bodoval Vytrval

Tomáš Portyk skončil dvacátý v závodu severské kombinace ve Světovém poháru v Ramsau a o pět příček vylepšil své dosavadní nejlepší umístění v této sezoně. První bod za 30. místo vybojoval do hodnocení SP Jan Vytrval. Vyhrál suverén posledních let Nor Jarl Magnus Riiber z Norska.

Tento článek je více než rok starý.

Ramsau (Rakousko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáši Portykovi patří v závodě sdruženářů na MS ve Falunu po skokanské části 15. příčka

Sdruženář Tomáš Portyk v letu | Zdroj: ČTK

Riiber v Ramsau vedl už po skoku a připsal si v sezoně šesté a celkově 42. vítězství v SP. Druhého Němce Vinzenze Geigera porazil o 28 sekund, třetí skončil Ilkka Herola z Finska.

‚Čeští sdruženáři mají velký potenciál.‘ Reprezentanti už se připravují s novým trenérem Matejou

Číst článek

Pětadvacetiletý Portyk vybojoval dopoledne na můstku čtvrté místo a do běžecké části startoval s odstupem 50 sekund za Riiberem. Na desetikilometrové trati se dlouho držel ve velké skupině běžců jedoucí zhruba minutu za suverénním Riiberem, v závěru ale ztratil.

Český reprezentant, jehož v přípravě na sezonu brzdily zdravotní problémy, byl v kariéře ve Světovém poháru nejlépe dvakrát čtvrtý v roce 2018. V této sezoně byla dosud jeho maximem 25. příčka ze třetího závodu SP v Ruce.

Vytrval vybíhal z 27. místa a nakonec pozici v bodované třicítce uhájil. Dosud byl v sezoně nejlépe na 36. příčce. Další český reprezentant Lukáš Daněk skončil na 33. místě, které mu patřilo už po skoku.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme