Selhání na střelnici. Smíšená štafeta biatlonistů skončila čtrnáctá, vyhráli Italové

Smíšenou biatlonovou štafetu ve finském Kontiolahti vyhráli Italové před Ukrajinci a Nory. Česká čtveřice skončila 14., už od prvního úseku Evy Puskarčíkové nabrala obrovskou ztrátu.

Kontiolahti/Finsko Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eva Puskarčíková

Eva Puskarčíková | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

První položku smíšené štafety ještě Eva Puskarčíková zvládla. Potřebovala jen jeden náboj a ze střelnice odjížděla sice ve druhé desítce, ale v kontaktu se špičkou.

Čeští biatlonisté v závodě dvojic propadli, dojeli až 18. Vítězství slaví francouzská dvojice

Číst článek

Krize ale přišla při střelbě vestoje. Od prvních výstřelů bylo jasné, že je zle. Puskarčíkové příliš nepomohly ani tři náhradní náboje a zatímco startovní pole už dávno bojovalo na trati, Češka třikrát kroužila na trestném kole. Štafetu předávala úplně poslední na 23. místě se ztrátou přes dvě minuty.

Jessica Jislová musela během svého úseku pouze jednou dobíjet, za jejího účinkování na trati sice posunula štafetu na konec druhé desítky, ale ztráta narostla o další půlminutu. Vepředu odvedly skvělou práci sestry Fialkovy a po polovině závodu vedlo Slovensko.

Jenže Šimon Bartko Slováky na stupních vítězů neudržel a vepředu se začaly přetahovat favorizované týmy Itálie, Norska, Ruska a Ukrajiny. Michal Krčmář díky bezchybné práci na střelnici posunul Čechy na 15. místo.

Poslední položka závodu se nepovedla Adamu Václavíkovi, na jeden terč neúspěšně vyplýtval všechny náhradní náboje a musel na trestné kolo, po něm dojel na celkovém 14. místě, které vybojoval ve finiši proti Estoncům.

Václavík dojel o více než 4 minuty za vítězným Italem Lucasem Hoferem, který o sekundu a půl porazil Ukrajince Pidrušného, na třetím místě dovezl norský výběr Tarjei Bö.

Smíšená štafeta:
1. Itálie (Wiererová, Vittozziová, Windisch, Hofer) 1:15:08,3 (1+13), 2. Ukrajina (Merkušinová, Vita Semerenková, Pryma, Pidručnyj) -1,5 (0+3), 3. Norsko (Solemdalová, Eckhoffová, L'Abee-Lund, T. Bö) -9,1 (0+9), 4. Rusko -16,9 (0+7), 5. Francie -1:02,2 (2+6), 6. Švédsko -1:28,3 (1+13), ...14. ČR (Puskarčíková, Jislová, Krčmář, Václavík) -4:10,0 (4+8).

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme