Ledecká v Cortině d'Ampezzo zazářila, do cíle dojela na třetím místě. Slaví Italka Goggiaová

Lyžařka Ester Ledecká skončila na Světovém poháru v italské Cortině d'Ampezzo třetí. Jedna z největších českých medailových nadějí pro hry v Pekingu vyjela na trať v pořadí sedmnáctá a od té doby už jít řetí pozici žádná závodnice nesebrala. Druhé místo jí uniklo o šest setin. Na vítěznou Italku Sofii Goggiaovou ztratila 0,26 sekundy.

Cortina d'Ampezzo (Itálie) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lyžařka Ester Ledecká

Lyžařka Ester Ledecká | Foto: Leonhard Foeger | Zdroj: Reuters

Ve čtvrtečním i pátečním tréninku v Itálii skončila Ledecká na šesté pozici. Před týdnem v Rakousku se poprvé v sezoně probojovala do první desítky i v samotném závodě potom, co ve sjezdu skončila osmá.

‚Máme asi 36 párů sjezdovek.‘ Ledecká měsíc před olympiádou testuje lyže, chce být rychlejší

Číst článek

Nejlepší formu si ale přichystala na sobotní sjezd v Cortině d'Ampezzo, který se jel kvůli silnému větru z nižšího startu. Dvojnásobná olympijská vítězka si v něm i přes pár chyb dojela pro třetí místo časem 1:07,24.

Dobře se rozbruslila po startu, držela téměř ideální stopu a nenechala se rozhodit z postoje občas hrbolatým podkladem.

„Vlastně jsem si celou dobu říkala, jak jedu blbě a dělám spoustu chyb. Ale dole se mi konečně povedla zajet linie, kterou jsme plánovali s Franzem (Gamperem) a s Tomasem (Bankem), takže mám radost a doufám, že oni budou mít taky, aspoň z té poslední pasáže,“ řekla Ledecká.

Druhou příčku vybojovala jen o šest setin rychlejší Rakušanka Ramona Siebenhoferová.

Goggiaová si spravila chuť

Vítězná Goggiaová si prvenstvím spravila chuť po zaváhání v Rakousku. Vítězka všech tří předchozích sjezdů sezony před týdnem v Zauchensee spadla a závod nedokončila. Neměla to ale jednoduché.

V horní pasáži musela ustát prudký poryv větru a ve sněhu jela poslepu. Pak Italka málem vyjela z trati, musela korigovat jízdu, aby se vešla do branky, jela i po jedné lyži, přesto pořád nejrychleji.

„Byla to divoká jízda a skvělý závod. Jsem šťastná. Dnešek je nejlepším dnem mé kariéry,“ radovala se Goggiaová po sedmnáctém vítězství, ale prvním na domácí půdě.

Ledecká zajela dosud nejlépe v SP na lyžích v Cortině, kde slavila na protější straně údolí pět triumfů na snowboardu, ve sjezdu osmé místo z roku 2019.

Lyžařka Dubovská zahájila olympijskou sezonu 13. místem ve slalomu, vyhrála Vlhová

Číst článek

Loni na mistrovství světa skončila na ikonické olympijské sjezdovce Tofana v obou rychlostních závodech čtvrtá.

V neděli je v Cortině na pořadu superobří slalom a je možné, že půjde o poslední start Ledecké před olympiádou.

Světový pohár sice ještě pokračuje příští týden sjezdem a super-G v německém středisku Garmisch-Partenkirchen, ale česká lyžařka možná tyto závody vynechá.

ČTK, apr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme