Švýcar Beat Feuz obhájil glóbus za sjezd. Na sjezdovku v andorrském Soldeu vyjede i Ester Ledecká

Švýcarský lyžař Beat Feuz obhájil malý glóbus za sjezd ve Světovém poháru. Na sluncem zalité sjezdovce ve finále v andorrském Soldeu mu k tomu stačilo šesté místo, díky kterému zvítězil o 20 bodů před italským mistrem světa Dominikem Parisem, jenž závěrečný sjezd sezony vyhrál.

Soldeu/Andorra Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Soupeři v boji o malý glóbus za sjezd ve Světovém poháru. (zleva) Dominik Paris a Beat Feuz

Soupeři v boji o malý glóbus za sjezd ve Světovém poháru. (zleva) Dominik Paris a Beat Feuz | Foto: Alessandro Trovati | Zdroj: ČTK/AP/

Dvaatřicetiletý Feuz měl před závodem náskok 80 bodů, stačilo mu dojet do dvanáctého místa a kontrolovanou jízdou si triumf v disciplíně pohlídal. Parisův finiš už přišel pozdě, třetí výhra ve sjezdu seriálu SP za sebou mu nestačila.

Mikaela Shiffrinová ovládla slalom ve Špindlerově Mlýně, Capová dojela nejlépe v kariéře

Číst článek

„Jsem hrdý, že jsem dokázal obhájit, protože Dominik je ve fantastické formě,“ řekl Feuz. „Klíčem k výhře byla vyrovnanost,“ konstatoval Švýcar, který sice vyhrál jen jeden sjezd v sezoně, ale z osmi sjezdů SP chyběl na stupních vítězů jen v tom úvodním a nyní v posledním. Parisovi nepomohly ke glóbu ani čtyři výhry v sezoně.

„Beat jezdil skvěle každý závod, zatímco já sjezd třikrát pokazil,“ připomněl Paris tři umístění za desítkou. „V boji o glóbus si to nemůžete dovolit,“ dodal.

Feuz navázal na slavného krajana Didiera Cuche, který ovládl hodnocení sjezdu čtyřikrát a titul obhájil dvakrát v letech 200708 a 201112.

Ve 12 hodin začal finálový sjezd žen a na startu bude i Ester Ledecká. Glóbus za sjezd se po 12 letech vrátí do rakouského držení. Nástupkyní Renate Götschlové bude nejspíš Nicole Schmidhoferová, která vede před Ramonou Siebenhoferovou o 90 bodů.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme