Ani dva zlomené prsty nezastavily Goggiaovou. Italka vyhrála sjezd ve Svatém Mořici

Italská lyžařka Sofia Goggiaová ovládla navzdory zlomenině dvou prstů z pátečního závodu dnešní druhý sjezd Světového poháru ve Svatém Mořici. Olympijská šampionka z Pchjončchangu 2018, jež dnes po večerní operaci v Miláně nastoupila se šrouby a zpevňující destičkou v ruce, porazila druhou Ilku Štuhecovou ze Slovinska o 43 setin sekundy.

Svatý Mořic (Aktualizováno: 12:31 17. 12. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sofia Goggiaová

Sofia Goggiaová | Foto: Eric Bolte-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Goggiaová si ve Švýcarsku připsala třetí sjezdařský triumf v této sezoně a navázala na vítězství v obou úvodních sjezdech v Lake Louise. V pátek, kdy si při kontaktu s brankou zlomila ukazováček a prostředníček levé ruky, skončila druhá za krajankou Elenou Curtoniovou a dnešní výhrou potvrdila italskou nadvládu sjezdařek v aktuálním ročníku SP.

„Včerejšek byl zkrátka špatný den. Dneska jsem závodila s obrovskou radostí, protože jsem předtím neměla jistotu, jestli vůbec budu moci jet,“ řekla Goggiaová, jež se do trati pustila i se silně oteklou rukou a hůlkou přilepenou k rukavici bez respektu.

Konflikt s trenérem

Předtím ale musela vyhrát ještě malý souboj s trenérem, který ji chtěl ze startovní listiny stáhnout. „Ptala jsem se ho, jestli se nezbláznil. Já se jen tak nevzdávám. Na startu nebyl nikdo šťastnější než já. Chci poděkovat všem, kteří mi pomohli,“ dodala po jubilejním dvacátém triumfu v závodu SP v kariéře.

Stříbrná olympijská medailistka ze ZOH v Pekingu Goggiaová si výhrou upevnila vedení v průběžném pořadí disciplíny před úřadující olympijskou vítězkou a mistryní světa Corinne Suterovou. Domácí favoritka, jež v dosavadních třech sjezdech sezony vždy vybojovala umístění na stupních vítězů, se tentokrát musela spokojit se 14. místem.

První místo v celkovém hodnocení seriálu SP si pojistila Mikaela Shiffrinová. Hvězdná Američanka dnes obsadila čtvrtou příčku. Za Goggiaovou zaostala o 61 setin, od bronzové Kiry Weidleové z Německa ji dělilo devět setin.

SP ve sjezdovém lyžování ve Svatém Mořici (Švýcarsko):

Ženy - sjezd: 1. Goggiaová (It.) 1:28,85, 2. Štuhecová (Slovin.) -0,43, 3. Weidleová (Něm.) -0,52, 4. Shiffrinová (USA) -0,61, 5. Hütterová -0,75, 6. Ortliebová (obě Rak.) -0,81.

Pořadí sjezdu (po 4 z 9 závodů): 1. Goggiaová 380 b., 2. C. Suterová (Švýc.) 218, 3. Štuhecová 192, 4. Curtoniová (It.) 186, 5. Ortliebová 178, 6. Puchnerová (Rak.) 145.

Průběžné pořadí SP (po 11 z 39 závodů): 1. Shiffrinová 475, 2. Goggiaová 425, 3. Holdenerová (Švýc.) 366, 4. Vlhová (SR) 340, 5. C. Suterová 318, 6. Hectorová (Švéd.) 247, ...37. Dubovská (ČR) 68.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme