Zase mě to baví, říká skeletonistka Fernstädtová po první sezoně v české reprezentaci

Na olympijských hrách v Koreji reprezentovala Německo. Ve skeletonu skončila šestá, přesto chtěla se svou kariérou skončit a ve 21 letech začít dělat trenérku. Anna Fernsdtätová to ale neudělala, domluvila se s českým svazem, a ten tak zažil nejúspěšnější sezonu v historii.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Anna Fernstädtová na tiskové konferenci.

Anna Fernstädtová na tiskové konferenci. | Foto: Roman Vondrouš | Zdroj: ČTK

„Rozdíl je, že se smějeme. Že se může,“ popisuje s úsměvem a trochou nadsázky skeletonistka Anna Fernstädtová hlavní rozdíl mezi německou a českou reprezentací. Potom ale zvážní a vyjmenovává, co všechno pro ni bylo najednou nové.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zase mě to baví, říká skeletonistka Fernstädtová po první sezoně v české reprezentaci

„Všechno se změnilo - trénink, trenéři, saně, nože, celkově materiál. Řekla bych, že to byla změna k lepšímu, trénink stoprocentně. Materiál je jiný, nemohla jsem teď testovat, ale myslím, že jsem dostala dobrý materiál,“ říká Fernstädtová.

A v čem je jiný skeleton, se kterým Fernstädtová závodí v českých barvách?

„Je to hodně podobné, ale je trošku měkčí. Největší rozdíl je, že víc reaguje, že se jinak pracuje s tlakem,“ popisuje česká závodnice.

Skeletonistka Fernstädtová přepsala dějiny, medaili ale nezískala a skončila čtvrtá

Číst článek

Fernstädtová dokázala výborně pracovat nejen s fyzikálním tlakem na dráze. Během své první sezony za Česko ovládla Interkontinentální pohár, zvítězila na mistrovství světa juniorů a na seniorském světovém šampionátu sahala po medaili, když skončila čtvrtá.

Navíc i v příští sezoně může jezdit v juniorské kategorii, vyjela si ale i kvótu pro starty ve Světovém poháru dospělých. A právě ty by měly být prioritou.

„Určitě pojedu Světový pohár a doufám, že juniorské mistrovství světa nebude ve stejné době jako nějaký Světový pohár, abych to taky mohla jet. A pak zase mistrovství světa,“ vyjmenovává závodnice, která neměla daleko k tomu, aby už se závoděním skončila. V české reprezentaci ale našla novou motivaci.

„Teď mě to zase baví. Těším se na léto a na každou sezonu, co přijde,“ říká dvaadvacetiletá reprezentantka, která, pokud neztratí motivaci, bude za tři roky českou medailovou nadějí na zimních olympijských hrách v Pekingu.

Barbora Dvořáková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme