Skeletonistka Fernstädtová se těší na start Světového poháru, poprvé v něm bude startovat za Česko

Skeletonistka Anna Fernstädtová se chystá na svůj první závod Světového poháru v českých barvách. Dvojnásobná juniorská mistryně světa, která ještě na olympiádě v Koreji reprezentovala Německo, se v sobotu vrátí mezi elitu na své oblíbené dráze v americkém Lake Placid.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Anna Fernstädtová obhájila titul juniorské mistryně světa.

Anna Fernstädtová obhájila titul juniorské mistryně světa. | Foto: Arnd Wiegmann | Zdroj: Reuters

V rychlostech přes 100 kilometrů v hodině hlavou dolů se v ledovém korytě v americkém státě New York sžívá Anna Fernstädtová s novým vybavením. Před sezonou navíc musela kvůli snížení váhového limitu, podobně jako některé její soupeřky, zhubnout zhruba pět kilogramů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Skeletonistce Anně Fernstädtové začne v sobotu sezona

„Hodně holek muselo zhubnout. Všechno tak bude trošku jiné a bude velké překvapení, co to udělá s výsledky,“ nechce rodačka z Prahy, která žila 21 let v Německu, při svém návratu do Světového poháru vyhlašovat nějaké velké cíle.

V minulé sezoně musela po přestupu do české reprezentace objíždět závody Interkontinentálního poháru, protože Česko nemělo vyjetou kvótu pro elitní seriál. Podle jejího polského trenéra Davida Kupczyka se ale po titulu z nižší soutěže neztratí ani mezi nejlepšími: „Určitě by se mi líbilo, aby se dostala na stupně vítězů, ale když to vezmu reálně, tak do šestého místa by být mohla,“ řekla Radiožurnálu

A to i díky tomu, že dráha v Lake Placid je jednou z jejích nejoblíbenějších. „Dokáže na té dráze zvládnout bez problémů všechny pasáže, přestože je to těžká trať. Cítí se na ní velmi dobře, a to je hodně důležité proto, abyste zbytečně nechybovali,“ vysvětluje trenér Kupczyk.

Pro novou sezonu vyměnila Fernstädtová vybavení a zvolila tvrdší skeleton od německého výrobce, který reaguje na pohyb závodnice rychleji a měl by tak vyhovovat techničtějšímu stylu jízdy.

„První tréninkové jízdy nebyly nic moc, protože skeleton zatím není správně nastavený na závod. Je to o testování, ale na druhou stranu se tady každou jízdou Anna zlepšuje. Ve čtvrtek už byla ve své skupině první, takže porazila třeba všechny silné Rusky a Kanaďanky,“ dodává optimisticky David Kupczyk, který připravuje jeden z největších talentů světového skeletonu Annu Fernstädtovou. Ta vstoupí do elitního seriálu v sobotu odpoledne.

Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme