Nejrychlejší v obou jízdách. Skeletonistka Fernstädtová obhájila titul juniorské mistryně světa

Česká skeletonistka Anna Fernstädtová obhájila titul juniorské mistryně světa. Na šampionátu v Königssee byla nejrychlejší v obou soutěžních jízdách a zopakovala prvenství z loňského roku, kdy zlatou medaili vybojovala ještě v barvách Německa. Nyní se postarala o historický výsledek pro český skeletonový sport.

Tento článek je více než rok starý.

Königssee Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Anna Fernstädtová obhájila titul juniorské mistryně světa.

Anna Fernstädtová | Foto: Arnd Wiegmann | Zdroj: Reuters

Po změně občanství získala dvaadvacetiletá pražská rodačka pro Českou republiku už druhou trofej po nedávném triumfu v seriálu Interkontinentálního poháru. V elitním Světovém poháru ještě nemůže v této sezoně kvůli změně příslušnosti startovat.

Místo konce kariéry závodí za Česko. ‚Snad jsem se rozhodla dobře,‘ říká skeletonistka Fernstädtová

Číst článek

První velký závod pod českou vlajkou měla absolvovat na lednovém mistrovství Evropy právě v Königssee. Kvůli špatnému počasí byl ale šampionát o týden odložen a přemístěn do Iglsu a tam už Fernstädtová nemohla kvůli termínové kolizi se zámořskými závody Interkontinetálního poháru startovat.

Dalším vrcholem v první sezoně v českém dresu pro ni nyní bude seniorské mistrovství světa na přelomu února a března v kanadském Whistleru.

Juniorský šampionát ovládla na své domácí trati v součtu časů s náskokem 58 setin před stejně starou Belgičankou Kim Meylemansovou, jež se rovněž postarala o první medaili pro svoji zemi.

Třetí skončila Britka Ashleigh Pittawayová, osmnáctiletá vítězka olympijských her mládeže z roku 2016. Čtvrté místo zbylo na Julii Kanakinovou z Ruska, jež loni ve Svatém Mořici coby obhájkyně titulu z roku 2017 skončila za Fernstädtovou druhá.

Mistrovství světa juniorů v jízdě na skeletonu v Königssee (Německo):
Junioři: 1. Keisinger (Něm.) 1:42,32 (51,32+51,00), ...v 1. jízdě 26. Drahoňovský (ČR) 55,70.
Juniorky: 1. Fernstädtová (ČR) 1:45,89 (53,07+52,82), 2. Meylemansová (Belg.) -0,58 (53,49+52,98), 3. Pittawayová (Brit.) -0,75 (53,53+53,11).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme