Mám na to i bez velkého týmu, dokázala si skeletonistka Fernstädtová

Anna Fernstädtová se postarala o největší úspěch českého skeletonu v historii, když vyhrála juniorské mistrovství světa. Kvůli změně občanství v aktuální sezoně nepotkává elitní konkurenci, s tou se utká až za měsíce na MS v Kanadě.

Tento článek je více než rok starý.

Königssee, Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Skeletonistka Anna Fernstädtová

Skeletonistka Anna Fernstädtová | Zdroj: instagramový profil Anny Fernstädtové

„Věděla jsem, že mám šanci to vyhrát. Poslední trénink nebyl tak dobrý, takže jsem byla trošku nervózní. Je to domácí dráha, znám ji,“ říká Radiožurnálu obhájkyně zlata z mistrovství světa juniorů Anna Fernstädtová.

Nejrychlejší v obou jízdách. Skeletonistka Fernstädtová obhájila titul juniorské mistryně světa

Číst článek

22letá skeletonistka svůj druhý titul získala na dráze v Königssee, kde si bydlí a kde si skeleton před lety poprvé vyzkoušela. U tratí jí podporovala rodina, spolužáci i učitelé ze školy.

„Byla jsem z toho trošku nervóznější. Hodně mě to těší, protože v Americe jsem měla problémy s noži a pořád si trošku zvykám. Nevěděla jsem, jestli to vyjde,“ vysvětluje.

Po změně občanství získala pro Českou republiku už druhou trofej po nedávném triumfu v seriálu Interkontinentálního poháru, vítězství na MSJ je zároveň historickým výsledkem pro český skeleton.

„Mistrovství světa juniorů je v Česku mnohem důležitější než v Německu, pro ně je to nějaký malý závod. Chtěla jsem si i sama dokázat, že na to mám i bez velkého týmu,“ vypráví závodnice, která se v posledních týdnech připravovala s Lotyši.

Kvůli změně občanství nemůže rodačka z Prahy jezdit závody Světového poháru, takže se zatím nesetkala s elitní konkurencí. Ta ji čeká až za měsíc v Kanadě při seniorském mistrovství světa.

„Za tři týdny letím do Whistleru, tam je to zase úplně jiný závod. Jiné holky, jiná konkurence. Závodí se ve dvou dnech na čtyři jízdy, ne dvě v jednom dni. Bude to velká změna. S těmi holkami jsem tuhle sezonu ještě nezávodila,“ těší se Anna Fernstädtová.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

JUNIOR WORLD CHAMP 2019 ❤

Příspěvek sdílený Anna Fernstädt OLY (@annafernstaedt),

Marek Augustin, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme