Skeletonistka Fernstädtová zajela ve Světovém poháru české maximum, stupně vítězů jí unikly o setinu

Skeletonistka Anna Fernstädtová útočila v zahajovacím závodu sezony v lotyšské Siguldě na stupně vítězů a jen o setinu sekundy skončila čtvrtá. Vylepšila tak vlastní české maximum ve Světovém poháru. Pro sedmou výhru v kariéře si dojela Rakušanka Janine Flocková.

Tento článek je více než rok starý.

Sigulda (Aktualizováno: 13:47 20. 11. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Skeletonistka Anna Fernstädtová při závodu Světového poháru

Skeletonistka Anna Fernstädtová při závodu Světového poháru | Foto: kristen-images.com | Zdroj: Reuters

„Mám velkou radost. Škoda setiny, ale nedá se nic dělat,“ řekla Fernstädtová v nahrávce pro média. V únoru minulou sezonu končila v Siguldě 12. místem, nyní byla o osm pozic lepší. „To je velký pokrok,“ pochvalovala si třiadvacetiletá závodnice.

Fernstädtová profitovala na technické trati ze své dobré techniky řízení. Na startu se sice oproti loňsku zlepšila, ale pořád patřila k nejpomalejším. V ledovém korytu se ale řadí k nejlepším a po prvním kole byla šestá. Ve druhém kole měla v závěru rychlost přes 114 km/h, vedla a v cílovém prostoru čekala na výsledky soupeřek.

Němka Hannah Neiseová chybovala a Britka Laura Deasová jela pomaleji. Domácí Endija Tëraudaová při své premiéře v SP v součtu obou jízd nakonec Fernstädtovou o setinu porazila. Češka v reakci jen s úsměvem zaklonila hlavu.

„Škoda, že jsem to v druhé jízdě nevyrovnala,“ komentovala fakt, že v první jízdě byla oproti druhé o něco rychlejší. „Byla jsem hodně nervózní, ale jinak všechno fungovalo. Saně jsou nastavený dobře, už jsem si na ně zvykla a těším se na příští týden,“ řekla. Druhý závod SP se jede rovněž v Siguldě 27. listopadu.

Fernstädtová jezdí za Česko po předloňském „přestupu“ z Německa. Do Světového poháru se vrátila v minulé sezoně a zajela nejlépe sedmé místo. Ještě v německých barvách obsadila ve Světovém poháru dvakrát třetí příčku.

Flocková vyhrála jasně o 83 setin sekundy před Nizozemkou Kimberley Bosovou. Rakušanka, která v Siguldě trénuje, vylepšila v první jízdě traťový rekord na 51,49 a nejrychlejší jízdu předvedla i ve druhém kole.

Úvodní závod SP v jízdě na skeletonu v Siguldě (Lotyšsko):
1. Flocková (Rak.) 1:43,85 (51,49+52,36), 2. Bosová (Niz.) -0,83 (52,04+52,64), 3. Teraudaová (Lot.) -1,40 (52,41+52,84), 4. Fernstädtová (ČR) -1,41 (52,54+52,72).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme