Mistrovství Evropy skeletonistů se kvůli sněhu odkládá. Pojede se o týden později na jiné dráze

Mistrovství Evropy ve skeletonu se kvůli hustému sněžení v Königssee neuskuteční. Pořadatelé páteční závod, který se měl jet v rámci Světového poháru za účasti české naděje Anny Fernstädtové, kvůli neustávajícím srážkám a nepříznivé předpovědi na další hodiny odvolali.

Königssee Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Skeleton (ilustrační foto)

Skeleton (ilustrační foto) | Foto: Edgar Su | Zdroj: Reuters

Vedení federace IBSF evropský šampionát přesunulo na příští týden, odjet by se měl v rámci dalšího závodu SP v Iglsu. Víkendové závody bobistů by se v německém Königssee měly konat podle plánu.

S ‚novou raketou‘ ke stupňům vítězů. Český čtyřbob může v novém stroji využít rychlé starty

Číst článek

Juniorská mistryně světa Fernstädtová, jež do loňského března reprezentovala Německo, tak přijde o premiérový start v českých barvách na ME.

„Moc mě mrzí, že se závod zrušil. Těšila jsem se na domácí trať a na to, že poprvé budu závodí na vrcholné akci za Česko," řekla novinářům dvaadvacetiletá Fernstädtová, která po změně národního týmu může v této sezoně závodit jen v Interkontinentálním poháru. V něm byla koncem listopadu dvakrát třetí.

V regionu byl kvůli přívalům sněhu vyhlášen kalamitní stav. „Za těchto okolností nemůžeme zajistit bezpečnost závodníků a závodnic,“ uvedl šéf dráhy v Königssee Markus Aschauer. V Iglsu by se o evropské medaile ve skeletonu mělo závodit 18. ledna.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme