Skokan Jakub Janda se při svém posledním individuálním startu nekvalifikoval do závodu ve Wisle

Jakub Janda naposledy skákal v individuálním závodu Světového poháru. V polské Wisle v kvalifikaci na hlavní závod skončil jako 64. a do hlavní soutěže se nepodívá. Z kvalifikace naopak postoupili Lukáš Hlava s Romanem Koudelkou.

Tento článek je více než rok starý.

Wisla / Polsko Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bývalý skokan na lyžích Jakub Janda je novým předsedou skokanského úseku lyžařského svazu,

Bývalý skokan na lyžích Jakub Janda je novým předsedou skokanského úseku lyžařského svazu, | Zdroj: ČTK

Jakub Janda skákal jako 43. a dolétl na značku 106 metrů. Pro nově zvoleného poslance za ODS se tak jednalo o poslední individuální závod v kariéře. V sobotu se ještě může představit v týmové soutěži.

Kvalifikace se naopak podařila Romanu Koudelkovi s Lukášem Hlavou. Prvně jmenovaný skončil za výkon 117 metrů na 31. příčce. Hlava skočil 112 a půl metru a byl 48.

Posledním startujícím Čechem byl Vojtěch Štursa, který ale při dopadu upadl a pohmoždil si pravé koleno. Štursa se sobotní soutěže družstev nezúčastní a nahradí ho Tomáš Vančura.

Vítězem kvalifikace se stal Stefan Kraft z Rakouska za výkon 126 a půl metru, za ním byli Němec Stephan Leyhe a Junshiro Kobayashi z Japonska.

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme