Čeští skokani na lyžích byli v závodě družstev v Norsku poslední, vyhráli Slovinci

Družstvo českých skokanů na lyžích ve složení Viktor Polášek, Tomáš Vančura, Čestmír Kožíšek a Roman Koudelka obsadilo v závodě Světového poháru na mamutím můstku ve Vikersundu poslední 10. místo. Poprvé v sezoně vyhrálo Slovinsko před Německem a Rakouskem.

Tento článek je více než rok starý.

Vikersund (Norsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Koudelka

Roman Koudelka | Foto: Terje Bendiksby/NTB Scanpix | Zdroj: Reuters

Ani jeden z českého kvarteta se nedostal přes dvěstěmetrovou hranici. Nejdelší skok předvedl v první sérii Polášek, který přistál na 195 metrech. Naděje na lepší výsledek pohřbil Kožíšek nejkratším pokusem celé soutěže 148,5 m.

Slovincům pomohl k prvnímu triumfu v družstvech od února 2016 především Domen Prevc. Daleko létali i Japonec Rjoju Kobajaši s Rakušanem Stefanem Kraftem, kteří se v neděli utkají o celkové prvenství v seriálu Raw Air. Do závodu se kvalifikovali i Koudelka s Poláškem.

SP v letech na lyžích ve Vikersundu (Norsko) - družstva:
1. Slovinsko (Semenič, P. Prevc, D. Prevc, Zajc) 1632,9, 2. Německo (Schmid, Freitag, Geiger, Eisenbichler) 1606,3, 3. Rakousko (Hayböck, Aschenwald, Huber, Kraft) 1562,8, 4. Polsko 1546,2, 5. Japonsko 1530,1, 6. Norsko 1503,6, ...10. ČR (Polášek, Vančura, Kožíšek, Koudelka) 562,4 - nepostoupili do 2. kola.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme