Skokan na lyžích Hlava ukončil kariéru. Bude působit v realizačním týmu reprezentace

Skokan na lyžích Lukáš Hlava ukončil kariéru. Ve světovém poháru závodil šestnáct let a jeho maximem bylo čtrnácté místo v konečném pořadí seriálu. Ze skokanského prostředí ale neodchází, stal se členem realizačního týmu reprezentace vedle trenérů Davida Jiroutka a Antonína Hájka.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Skokan Lukáš Hlava

Skokan Lukáš Hlava | Zdroj: Český olympijský výbor

„Lehké rozhodnutí to nebylo,“ řekl Hlava. Ve 34 letech ještě zvažoval, jestli nemá skákat dál. „Nabídka přetrvávala, ale přišla i možnost zůstat s mančaftem, pro kterou jsem se rozhodl. Budu se snažit pomáhat klukům, aby měli třeba větší luxus, a já jim dokázal dopřát, co jsem neměl,“ pronesl Hlava.

Skokan na lyžích, který se bojí výšek. Filip Sakala se svým strachem bojuje a nehodlá se s ním smířit

Číst článek

Ve Světovém poháru debutoval v roce 2003 v Liberci a právě pod Ještědem se podílel na pátém místě družstva na světovém šampionátu o šest let později. „Domácí mistrovství světa se povedlo,“ souhlasil závodník přezdívaný Hlávka.

Ze 180 startů mezi elitou se jednou dostal ve Světovém poháru na stupně vítězů. V Lahti skončil v roce 2012 třetí. „To bylo super, ale neberu to jako top. Celá tahle sezona byla mým největším vrcholem kariéry a tohle umístění přispělo k celkovému pořadí za zimu,“ vyzdvihl čtrnácté místo v hodnocení SP sezony 2011/12.

Letos začal skokanský tým přípravu ve složení Roman Koudelka, Viktor Polášek, Tomáš Vančura, Čestmír Kožíšek, Filip Sakala a Vojtěch Štursa. Hlava už se přesunul do nové role a pomáhá se zabezpečením. „Zahraju si s nimi třeba volejbal, ale jinak se snažím jim připravit, co je potřeba - činky, překážky, podložky,“ řekl.

V zimě se Hlava bude starat i o přípravu lyží, úpravu kombinéz a zajištění dalšího vybavení. „Cokoli budou potřebovat, sednu do auta a přivezu,“ řekl.

Nová sezona začne mimo jiné letními závody Kontinentálního poháru při tradičním Memoriálu Jiřího Rašky, který v minulé sezoně vyhrál právě Hlava.

Dlouholetý reprezentant 🇨🇿 Lukáš Hlava ukončil aktivní kariéru. U skoku na lyžích ale zůstává a stal se členem realizačního týmu 👉 bit.ly/2YxUMhK

13:58 – 16. 05. 2019

3

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme