Po čtyřech letech bude mistrovství světa bez českých skokanů na lyžích, Kožíšek nezvládl kvalifikaci

Jediný český zástupce na mistrovství světa v letech na lyžích Čestmír Kožíšek nepostoupil do dvoudenního závodu. V kvalifikaci skočil jen 155,5 metru a obsadil 43. místo. Byl tak jedním z pěti závodníků, kteří se nedostali do čtyřicítky pro páteční první kolo. Kvalifikaci vyhrál Rakušan Stefan Kraft letem dlouhým 230 metrů. Obhájce titulu Karl Geiger postoupil ze šesté příčky.

Tento článek je více než rok starý.

Vikersund (Norsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čestmír Kožíšek při závodu v německém Oberstdorfu

Český skokan na lyžích Čestmír Kožíšek | Zdroj: ČTK

Třicetiletému Kožíškovi se na norském mamutím můstku nedařilo už v trénincích. V tom prvním přistál ve vzdálenosti 160,5 metru, ve druhém dopadl čtyři metry pod hranicí 150 metrů.  

Špatná forma, debaty o úpadku sportu a pozitivní testy. Skokany na lyžích čeká v Pekingu těžký úkol

Číst článek

„Začal jsem tak nějak solidně si myslím, i když odraz vychází furt dřív. Ale skok od skoku to bylo zase horší,“ posteskl si v rozhovoru pro server skoky.net.

Zatímco první tréninkový skok by na postup stačil, ten kvalifikační byl příliš krátký.

„Nesedí načasování odrazu, už mám divný pocit ve stopě. Přijde mi, že není úplně skluzná, což mi tam trošku vadí. Ale hlavně nevycházel odraz,“ doplnil skokan, který podtrhl tristní sezonu českých reprezentantů. Dnes porazil pouze dva soupeře a od postupu ho dělilo 6,7 bodu.

Bez českého zastoupení bude světový šampionát v letech po čtyřech letech, Kožíšek jako jediný zástupce neuspěl v kvalifikaci ani v roce 2018 v Oberstdorfu. Před dvěma roky v Planici se kvalifikoval a obsadil 33. místo. Absolvoval tak jen jedno ze čtyř závodních kol.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme