Začíná Turné čtyř můstků. ‚Úspěch by byl bodovat ve všech závodech,‘ říká Koudelka

Před rokem útočil dokonce na stupně vítězů, ale bylo z toho nakonec na Turné čtyř můstků páté místo. Skokan na lyžích Roman Koudelka teď odjel s českým týmem do Německa s tím, že v nové sezoně bodoval ve Světovém poháru jen jednou.

Oberstdorf Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Koudelka na Turné čtyř můstků

Roman Koudelka na Turné čtyř můstků | Foto: Lisi Niesner | Zdroj: Reuters

„Nejde to vytěsnit, vzpomínky z loňska jsou velké. A asi ve mně ještě dlouho budou, protože to bylo něco úžasného. Nikdo to nečekal, ani já. Celé Turné jsem si užil, ani na konci jsem nebyl unavený a pořád jsem chtěl závodit dál. Do takového pocitu bych se rád dostal i letos,“ uvedl Koudelka pro Radiožurnál.

Přehrát

00:00 / 00:00

Skokan na lyžích Roman Koudelka bude na Turné čtyř můstků obhajovat páté místo. Více v příspěvku Františka Kuny

V této sezoně bodoval Koudelka jen jednou, a to v minulém závodě Světového poháru v Engelbergu. A přesně tohle by rád zopakoval na Turné, které v sobotu začne kvalifikací v Oberstdorfu.

„Kdybych bodoval ve všech závodech, byl by to úspěch. Myslím, že na to mám, a nevidím důvod, abych si dával cíle postup z kvalifikace,“ uvedl český skokan na lyžích.

Čeští skokani na lyžích ani ve čtvrtém závodě sezony nebodovali. V Nižném Tagilu vyhrál Rakušan Kraft

Číst článek

Kromě Koudelky jsou teď v Německu Čestmír Kožíšek, debutant Filip Sakala a Viktor Polášek, který stejně jako Koudelka naposledy bodoval. Odpovídá tomu i rozpoložení českého týmu.

„Konečně jsme to prolomili, i když to nebylo žádné zázračné umístění. Nebylo to důležité jenom pro nás s Viktorem, ale pro celý tým, mohlo by to z nás trochu spadnout. Na Turné se těším, ale mám nějaké zdravotní problémy, tak doufám, že se dám dohromady a budu moct závodit s čistou hlavou,“ dodal Koudelka.

V neděli se bude v německém Oberstdorfu poprvé na Turné bojovat o body. Vítězství bude obhajovat Japonec Rjoju Kobajaši, a jestli se mu to povede, budeme vědět 6. ledna po posledním závodě v rakouském Bischofshofenu.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme