Úspěšná kvalifikace. Závodu na velkém můstku se zúčastní všichni čeští skokani

Do sobotního závodu na velkém můstku na mistrovství světa v Seefeldu se kvalifikovali všichni čtyři čeští skokani na lyžích. Nejlepší v páteční kvalifikaci byl Viktor Polášek, který obsadil 18. místo.

Seefeld Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Koudelka během závodu Turné čtyř můstků

Český skokan na lyžích Roman Koudelka

Nerad si dávám přehnané cíle, říká před mistrovstvím světa skokan Koudelka

Číst článek

O dvě příčky za ním skončil Roman Koudelka, Čestmír Kožíšek byl ve čtvrté a Tomáš Vančura v páté desítce.

Reprezentanti si splnění prvního postupného cíle pochvalovali. „Podle předpovědi to byl dnes nejhorší den na mistrovství světa, jsem rád, že pro nás to špatný den nebyl, postoupili jsme všichni čtyři, to je nejdůležitější. Koncentruji se na to, abych (v závodě) skočil dva kvalitní skoky,“ uvedl Koudelka.

Polášek skočil 121,5 metru a získal o čtyři desetiny bodu více než Koudelka, který předvedl o tři metry kratší skok. „Skáče se mi tady dobře, dneska byla oproti tréninkům trochu rychlejší stopa vzhledem k jinému počasí. Hlavní pro dnešek je, že jsme všichni čtyři postoupili do závodu,“ dodal Polášek.

Kožíšek i Vančura zapsali shodně 112 m. „Svůj nejlepší skok zde jsem si asi nechal do páteční kvalifikaci, což je dobře. Po skoku jsem se díval na výsledkovou tabuli, a když jsem viděl velké Q, tak jsem byl rád - to byl hlavní cíl dne,“ řekl Kožíšek.

Kvalifikaci ovládl Němec Markus Eisenbichler, nejdelší skok předvedl jeho krajan Karl Geiger, jenž jako jediný překonal hranici 130 metrů.

Coming up today @Seefeld2019

10:27 – 22. 02. 2019

6 35

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme