Nabité finále Turné čtyř můstků. Závodit se bude chvíli po kvalifikaci, změní se i systém

Všechno najednou - tak bude vypadat poslední den skokanů na lyžích na Turné čtyř můstků. Kvůli hustému sněžení je totiž kvalifikace přesunutá těsně před poslední závod v Bischofshofenu.

Tento článek je více než rok starý.

Bischofshofen Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Koudelka na Turné čtyř můstků

Roman Koudelka na Turné čtyř můstků | Foto: Lisi Niesner | Zdroj: Reuters

Místo plánované kvalifikace na můstku byli čeští skokani v hotelové garáži a hráli improvizovaný nohejbal s polovyfouklým gumovým míčem přes nastavenou tyč. Pak byla ale sauna a regenerace asi důležitější než na předchozích závodech.

Do závěrečného závodu Turné čtyř můstků postoupili tři čeští skokani, kvalifikaci vyhrál Eisenbichler

Číst článek

„Bude to dlouhý den. Tréninky začínají v půl druhé a závod až v pět,“ zamýšlí se pro Radiožurnál nad programem Roman Koudelka.

Pokud počasí dovolí, je kvalifikace na programu v půl třetí. Pak se půjde do závodu. A protože je program tak nabitý, volí organizátoři jednodušší variantu, takže se nebude v prvním kole skákat vyřazovacím systémem.

„Dělá se to. Ale mezi začátkem kvalifikace a závodu je čas asi dvě a půl hodiny, tak myslím, že by se to stihlo. Ale asi to mají takhle nastavený kvůli televizím a prostě to tak je,“ smířil se s odlišným scénářem oproti minulým závodům Roman Koudelka.

„Bude to jiné. Nebudou dvojice, takže se pojede podle startovní listiny Světového poháru, což nám relativně sedí, protože Roman pojede 13. od konce. Pojede se systémem, který bude zas od příštího týdne dál,“ vysvětluje trenér českých skokanů David Jiroutek.

Roman Koudelka bude v Bischofshofenu hájit 6. místo v průběžném pořadí Turné. Na nepříliš oblíbeném můstku s dlouhým nájezdem budou v kvalifikaci skákat i další Češi – Lukáš Hlava, Viktor Polášek a Čestmír Kožíšek.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme