Rekordman Kasai. Japonský skokan bude závodit už na osmých olympijských hrách

Skokan na lyžích Noriaki Kasai byl nominován na únorové olympijské hry do Pchjongčchangu. Pro pětačtyřicetiletého Japonce to znamená rekordní osmou účast pod pěti kruhy.

Tento článek je více než rok starý.

Tokio Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Noriaki Kasai

Noriaki Kasai | Foto: Dominic Ebenbichler | Zdroj: Reuters

Japonská legenda skoků na lyžích se o pomyslné první místo mezi rekordmany zimních olympiád dosud dělila s ruským sáňkařem Albertem Děmčenkem.

Za Kasaiem dorazil na Turné dvoučlenný fanklub, japonskému veteránovi fandí i soupeři

Číst článek

„Ještě jsem nebyl na světě a on už skákal svěťák. Je to jedna z největších legend tohohle sportu, každý ho neskutečně bere, je to pan někdo,“ řekl na nedávném Turné čtyř můstků Radiožurnálu český reprezentant Vojtěch Štursa.

Kasai přijel poprvé na hry v roce 1992 do Albertville, od té doby nevynechal ani jedny. Má dvě olympijská stříbra a jeden bronz, v Soči se v 41 letech stal nejstarším skokanským medailistou v historii.

V roce 1992 získal Kasai v Harrachově titul mistra světa v letech na lyžích. Vyhrál také 17 závodů Světového poháru, a jeho popularita ho vynesla dokonce i do písňových textů.

V aktuální sezoně se mu ale příliš nedaří, ve Světovém poháru je až ve čtvrté desítce, jeho nejlepším umístěním je 10. místo z Titisee-Neustadtu. 

ČTK, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme