Šlesingr vytáhl biatlonovou štafetu na 8. místo, v Ruhpoldingu vládli opět Norové

Biatlonový Světový pohár v Ruhpoldingu pokračoval mužskou štafetou. Česká čtveřice se i přes horší start poprvé v sezoně dostala do elitní desítky, ve složení Hošek, Krčmář, Šlesingr, Moravec skončila osmá. Vyhráli Norové

Ruhpolding/Německo Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Šlesingr

Michal Šlesingr | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

Česká čtveřice zaznamenala nejlepší výsledek v sezoně. Lepšící se formu v Ruhpoldingu ukázali především Michal Šlesingr a Ondřej Moravec, kteří vytáhli reprezentaci z osmnáctého až na konečné sedmé místo.

Světové body po pěti letech. 'Byla to pohodička, ale člověk si musí věřit,' říká Veronika Zvařičová

Číst článek

„Prostě musíme střílet líp. Pokud jsme uspěli, vždycky jsme to opřeli o minimum dobití. Osmé místo je pěkný výsledek, na druhou stranu jsme každý ty chyby udělali,“ řekl po závodě Radiožurnálu Ondřej Moravec.

Štafetu rozjel nováček v týmu Ondřej Hošek. Už se nevydával do tmy jako v Oberhofu a na prvním úseku se dlouho držel mezi nejlepšími. Přesto ho tři dobíjení i horší běžecký čas v posledním kole odsunuly až na 19. místo.

Předával Michalu Krčmářovi, pátý muž individuálního závodu nedokázal stáhnout ztrátu na čelo. Nevyšly mu první dvě rány na položce vleže a terče sestřelil až po úpravě mířidel. Druhou střelbu zvládl sice čistěji, ale pomaleji. Ztráta na v tu chvíli vedoucí trojici Německo, Itálie, Norsko činila už minutu a půl.

Skvělý výkon předvedl až Michal Šlesingr. Začal stahovat náskok a především fantasticky zvládl první střelbu. I přes dvě dobíjení vestoje dostal Českou štafetu na osmé místo.

Vpředu mezitím zuřil boj o vítězství. Martin Fourcade stáhl 40sekundovou ztrátu a předával na prvním místě s Italem Windischem a Norem Svendsenem.

Na posledním úseku rozhodl o vítězství Norské štafety Johannes Thingnes Bö, který neměl konkurenci na trati a rychle zvládl první položku. Na druhé sice udělal dvě chyby, přesto měl dost času, aby opustil střelnici dřív než francouzský objev Guigonnat. Dovezl tak Norskou štafetu ke čtvrtému vítězství v Ruhpoldingu v řadě. Na třetí místo se dostal Rus Šipulin.

O dvě minuty později se bojovalo o sedmé místo. Poslední položku ale nejlépe zvládl Švéd Lindström, zatímco Ondřej Moravec chyboval. Na trati si ale pohlídal náskok na Bulhara Ilieva a doběhl osmý.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme