Snowboardistka Adamczyková se po roce vrátila na prkno, ve Francii skončila ve čtvrtfinále

Snowboardcrossařka Eva Adamczyková, která se vrátila do Světového poháru rok po vážném zranění, vypadla v závodu ve francouzském Les Deux Alpes ve čtvrtfinále. Olympijská vítězka ze Soči, jenž vynechala většinu minulé sezony kvůli zlomeninám obou nohou u kotníků, nestačila v těžkých podmínkách na pozdější vítězku celého podniku Josie Baffovou z Austrálie a Švýcarku Laru Casanovovou.

Tento článek je více než rok starý.

Les Deux Alpes (Francie) (Aktualizováno: 13:20 4. 12. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eva Samková

Snowboardistka Eva Adamczikova | Zdroj: Reuters

Hlavní závod byl ve Francii odložen ze soboty kvůli nepříznivému počasí a dnes se musely závodnice vypořádat s hustou mlhou a silným větrem. Na startu chyběly například Američanka Stacey Gaskillová, Britka Charlotte Bankesová nebo Australanka Belle Brockhoffová.

Nohy mám bolavější, ale jdu do toho naplno, říká Adamczyková po návratu do Světového poháru

Číst článek

Trojnásobná vítězka Světového poháru Adamczyková na rozdíl od nich čtvrtfinálovou jízdu nevzdala, od začátku však jela třetí a na nepostupové příčce dojela až do cíle. Nenavázala tak na páté místo z páteční kvalifikace. Minulý týden skončila třetí v závodě nižší kategorie FIS na Pitztalu.

„V porovnání s holkama, se kterýma jsem jela, mi to moc dobře nejelo. Snažila jsem se za ně zavěsit, ale nějak to nevyšlo. Výsledek nic moc, ale pocit mám vlastně dobrý, jsem ráda, že jsem dojela a že se mi nic nestalo,“ řekla Adamczyková Radiožurnálu.

Devatenáctiletá Baffová se probojovala až do finále, kde porazila také dvojici Francouzek Chloé Trespeuchovou a Léu Castaovou. Australanka si připsala první triumf v SP v kariéře.

Mezi muži skončili v osmifinále Radek Houser a Kryštof Choura. Houser do závodu neodstartoval, Choura dojel třetí za Francouzem Aidanem Cholletem a Australanem Cameronem Boltonem. První závod sezony ovládl Martin Nörl z Německa.

Úvodní závod SP ve snowboardcrossu v Les Deux Alpes (Francie):

Muži: 1. Nörl (Něm.), 2. Visintin (It.), 3. Grondin (Kan.), 4. Eguibar (Šp.), ...23. Choura, 32. Houser, v kvalifikaci 49. Koudelka (všichni ČR).

Ženy: 1. Baffová (Austr.), 2. Trespeuchová (Fr.), 3. Castaová (Fr.), 4. Albrechtová (Švýc.), ...10. Adamczyková, v kvalifikaci 23. Hopjáková (obě ČR).

jbk, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme