Snowboardistku Samkovou čeká další operace, návrat do plného tréninku plánuje na podzim

Prosincové záběry snowboardistky Evy Samkové obletěly snad celý sportovní svět. Olympijská vítězka a mistryně světa si v cíli týmového závodu v Rakousku zlomila kosti nad oběma kotníky. Teď ji čeká další operace, rekonvalescence a příprava na další sezonu. Okamžik, který ji připravil o olympiádu v Pekingu, už prý v hlavě nemá.

Liberec Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eva Samková

Eva Samková | Zdroj: Reuters

„Obecně lidé nepříjemné věci dobře zapomínají. Bylo to bolestivé, ale když si na to teď vzpomenu, nemám pocit, že to bylo nějak extrémní. Člověk v tu chvíli prostě pocítí, že je něco špatně. Cítí velký tlak v nohou, bolestivější to bylo po operaci,“ vrací se k nešťastnému okamžiku reprezentantka liberecké Dukly.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co říká snowboardistka Eva Samková o přípravě na novou sezonu

Není zvyklá brát si prášky proti bolesti. Snaží se, pokud to jde, vydržet bez nich.

„První tři dny jsem si spíš brala jen prášky na spaní, protože nejsem zvyklá spát na zádech, což jsem v tu dobu musela. Když to teď hodně přetížím, tak to bolí, ale dá se to vydržet,“ řekla Samková Radiožurnálu.

Zranění si přivodila po předkopnutí snowboardu. Netuší, jestli se do budoucna k podobné záležitosti ještě odhodlá.

„Uvidím, asi to nemusím riskovat. Budu se snažit jezdit rychleji, abych v cíli byla dřív a nemusela předkopávat,“ usmívá se snowboardistka.

Ledecká si možná zpestří přípravu, má pozvánku na závod ve windsurfingu. ‚Pojedu na krev,‘ ujišťuje

Číst článek

Zatím musí myslet především na stoprocentní vyléčení. K tomu bude nutná ještě jedna plánovaná operace.

„Na vyndavací operaci, kdy je potřeba z kostí odstranit šrouby a destičku, jsem se ze začátku netěšila, ale protože mě teď už šrouby trochu omezují, těším se na ni. Takže na začátku června proběhne operace, pak budu mít nějakých deset dní volno i kvůli stehům a jizvám a pak začnu normálně trénovat. Uvidím, jak se to zlepší a kam dál to půjde. Do podzimu, kdy se chci nějak víc v tréninku postavit na prkno, je času dost,“ plánuje Samková.

Další sezonu už tak chce stihnout. Počítá, že pro ni bude hlavně zatěžkávací zkouškou toho, co její tělo a hlavně operované kotníky vydrží. A olympiáda za čtyři roky?

„To je ještě strašně daleko. Samozřejmě vím, že dnem, co skončí olympiáda, začíná další olympijský cyklus. Uteče to hrozně rychle, i když se zdá, že je to strašně daleko. Ale já teď budu především ráda, když budu normálně závodit,“ zmínila Samková hlavní cíl, který bude mít před sebou.

Pavel Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme