Patnáctiletý snowboardista překonal legendárního Whitea, na U-rampě pokořil sedmimetrovou hranici

Patnáctiletý australský snowboardista Valentino Guseli vyletěl ve švýcarském Laaxu při jízdě v U-rampě do výšky 7,3 metru a překonal světový rekord americké legendy Shauna Whitea. Trojnásobný olympijský vítěz se v roce 2010 dostal při nejvyšším skoku rovných sedm metrů nad hranu rampy.

Laax Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Australský snowboardista Valentino Guseli

Australský snowboardista Valentino Guseli | Foto: Michael Madrid | Zdroj: Reuters

„Myšlenku na světový rekord jsem měl v hlavě už delší dobu. Vždycky jsem se chtěl dostat co nejvýš,“ řekl Guseli, jenž v Laaxu trénuje posledních pět let.

‚Sáhl k jednomu z nejtěžších triků.‘ Akrobatický lyžař Švancer je juniorským mistrem světa ve slopestylu

Číst článek

„Den byl perfektní, podmínky dobré, tak jsem se rozhodl to zkusit,“ dodal mladík po rekordní jízdě v největší U-rampě na světě.

Mladý Australan překonal výkon legendárního Shauna Whitea. Dnes čtyřiatřicetiletý Američan vyhrál třikrát olympijské hry (2006, 2010 a 2018) a v součtu s úspěchy na skateboardu je historicky nejúspěšnějším sportovcem X Games.

„Prostě si jízdu na snowboardu užívám, je úžasný pocit být takhle vysoko. Před každou jízdou se snažím nabudit, představovat si, co mě čeká, a pak se jen rychle rozjet a vyskočit,“ popsal Guseli.

mov, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme