Vítězství, protest, vítězství. Samková v Moskvě vyhrála i opakované finále

Snowboardcrossařka Eva Samková vyhrála třetí závod Světového poháru v řadě. V Moskvě vyhrála finále, ale po protestu se muselo opakovat. Bronzová závodnice z Pchjončchangu se ale nenechala rozhodit a ovládla i neplánovanou jízdu navíc.

Tento článek je více než rok starý.

Moskva (Aktualizováno: 18:44 10. 3. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eva Samková

Eva Samková | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková

„Nikdy se mi na svěťáku nestalo, že bych vyhrála dvakrát finále a dostala jenom jedny prize money,“ smála se v cíli moskevského závodu Eva Samková. „V prvním finále spadla brána pomalu, nebylo to podle pravidel. Výhodu jsem z toho neměla, ale Francouzky jsem chápala.“

Eva Samková v Moskvě vyhrála všechny vyřazovací jízdy, tu nejdůležitější hned dvakrát. Při prvním startu finále se v Moskvě zaseklo startovací zařízení a na trať se nedostaly všechny závodnice. Ty musely šplhat zpět a další start už zvládla Eva Samková skvěle. Na trati za sebou nechala olympijskou vítězku Michelu Moiliovou a radovala se z výhry.

Soupeřky nestačily. Eva Samková vyhrála Světový pohár v La Molině

Číst článek

Jenže ta nebyla definitivní. Francouzská výprava podala právě kvůli problémům na startu protest a boj o medaile se musel o několik desítek minut později opakovat.

Jenže česká závodnice v posledních závodech SP nemá konkurenci a vyhrála už třetí závod Světového poháru za sebou. Před hrami v Pchjongčchangu se radovala v Turecku, minulý týden v italské La Molině.

„Opakování finále jsem nechtěla, ale když už se rozhodlo, říkala jsem si, že just musím vyhrát, protože by to byla škoda. Jsme ráda, že se to povedlo. Bylo to nepříjemné, ale nová zkušenost. Člověk ví, že umí zvládnout dvě finále za sebou,“  dodala evidentně uvolněná Samková.

Druhá skončila Francouzka Nelly Loccozová Moenneová, třetí Michela Moioliová, která získala po olympijském zlatu i křišťálový glóbus.

„Jsem spokojená a všichni jsou nakonec spokojení. Italka možná ne, byla druhá a teď je třetí, ale ta zas celkově vyhraje svěťák, takže jí to může být taky buřt,“ vyprávěla Samková.

Eva Samková po třetím místě v kvalifikaci vládla, ve čtvrtfinále porazila i další Češku, osmnáctiletou Sáru Veselkovou. Snowboardistka z Vimperka v něm dojela na nepostupovém pátém místě.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme