Samková ve finále ve Španělsku upadla a skončila čtvrtá. Křišťálový glóbus tak obhájit nemůže

Snowboardcrossařka Eva Samková skončila po pádu ve finále čtvrtá v závodu Světového poháru ve španělské Sierra Nevadě. Z vítězství se radovala Chloe Trespeuchová z Francie.

Tento článek je více než rok starý.

Sierra Nevada/Španělsko Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Snowboardcrossařka Eva Samková

Snowboardcrossařka Eva Samková | Foto: Tom Pennington | Zdroj: Profimedia

Druhým místem si upevnila vedení ve Světovém poháru Italka Michela Moioliová. Třetí dojela Australanka Belle Brockhoffová a ještě má teoretickou naději, že Moioliovou připraví o křišťálový glóbus. Samková už trofej obhájit nemůže.

‚Všude je mi pořád vedro.‘ Samková má radši chladnější počasí a chodí se otužovat i v zimě

Číst článek

Ve finále se sešly tři nejlepší snowboardcrossařky sezony Samková, Moioliová a Brockhoffová, které doplnila Trespeuchová. Úřadující mistryně světa Samková odstartovala nejlépe a o kousek vedla. V jeden moment jely všechny tři favoritky srovnané vedle sebe a Samková se jen těsně vyhnula ochranné síti.

Poté svěřenkyně kouče Marka Jelínka soupeřkám poodskočila a když už se zdálo, že získává rozhodující náskok, spadla na rozbité trati po skoku do levotočivé zatáčky. Zůstala ležet, důvodem ale nebylo zranění, držela se za hlavu kvůli zklamání.

Z dopolední kvalifikace postoupila Samková z druhého místa. Čtvrtfinále jela jen ve třech, po startu se dostala do vedení a jistě postoupila. V semifinále musela více bojovat, znovu od začátku vedla, ale v zádech měla Faye Guliniovou z USA. Její atak odrazila, Američanka navíc spadla a Češka jízdu ovládla.

Z kvalifikace prošli do vyřazovacích jízd z českých reprezentantů také Vendula Hopjáková a Jan Kubičík. Oba ale skončili ve svých prvních rozjížďkách čtvrtí a dál nepostoupili. Matouš Koudelka vypadl po 55. místě v kvalifikaci.

Snowboardcrossový Světový pohár se konal po měsíc a půl dlouhé pauze. Po Sierra Nevadě by se 15. března mělo jet finále ve Veysonnaz.

Eva Samková byla zase nejrychlejší holka vesmíru! Ale v plné rychlosti trefila ve finále v poslední zatáčce rýhu v trati a z prvního místa je nakonec čtvrté. Snowboardcross je tvrdý, Evka tvrdší a čtvrtý místo krásný 👏🏻 #worldcup

14:10 – 07. 03. 2020

3 73

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme