Taktika opožděného startu v Gruzii úspěchem nedopadla. ‚Udělala jsem moc chyb,‘ soudí Samková

Snowboardcrossařka Eva Samková nezopakovala čtvrteční vítězství a ve druhém závodě Světového poháru v Gruzii skončila pátá. V semifinále doplatila na úmyslně zpožděný start, po kterém se probojovala jen na třetí pozici a nepostoupila.

Bakuriani (Gruzie) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Snowboardcrossařka Eva Samková

Snowboardcrossařka Eva Samková | Foto: Tom Pennington | Zdroj: Profimedia

Zatímco čtvrteční závod Eva Samková vyhrála téměř stylem start – cíl, v pátečním semifinále zvolila jinou taktiku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Evě Samkové taktika opožděného startu nevyšla. Více v příspěvku Barbory Kovaříkové

Ze startovní budky nevyjela hned, nechala své soupeřky chvíli poodjet a fanoušci u televizních obrazovek pak už jen trnuli, jestli olympijská šampionka ze Soči soupeřky předjede. Díky podobnému startovnímu manévru Samková před čtyřmi lety ovládla závod v německém Feldbergu, tentokrát jí to ale nevyšlo.

„Prostě jsem udělala moc chyb v semifinále. Myslím, že i s opožděným startem by to vyšlo, ale měla jsem začít dupat dřív, někde v půlce trati, a ne až ke konci. Těžko se to řeší v tu chvíli, ale měla jsem jet lépe,“ řekla Samková.

Samková si pak spravila chuť v malém finále, ve kterém před sebe žádnou soupeřku nepustila a zajistila si tak páté místo.

„Tam se mi to povedlo. Měla jsem normální start, nedupala tolik na boulích na startu a pak jsem zadupala až uprostřed trati, kde jsem právě měla dupat v semifinále,“ pokračovala snowboardcrossařka.

Největší soupeřkou české závodnice ale nebyla Američanka Lindsey Jacobellisová, o které Samková po závodě mluvila. Mnohem důležitejší byl výkon Italky Michely Moioliové, která v Gruzii skončila dvakrát čtvrtá. Díky tomu se teď v celkovém hodnocení světového poháru Samková s Moioliovou dělí o první místo.

O majitelce velkého křišťálového glóbu se tak bude rozhodovat až na finále světového poháru, které se pojede 20. března ve Švýcarsku.

Barbora Dvořáková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme