Snowboardcrossařka Eva Samková vyhrála 11. závod Světového poháru v kariéře

Snowboardcrossařka Eva Samková vyhrála sobotní závod Světového poháru v Cervinii a slaví celkově jedenácté vítězství v kariéře. V Itálii ve finále oplatila páteční porážku Američance Lindsey Jacobellisové a společně se dělí o vedení v seriálu.

Cervinia/Itálie Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eva Samková

Eva Samková | Foto: Herbert Slavík

Olympijská vítězka ze Soči z roku 2014 a bronzová medailistka z letošních her v Pchjongčchangu Samková dnes vyhrála všechny své rozjížďky. Ve finále po opatrném startu kvůli pátečním problémům s ramenem dlouho figurovala na druhém místě za Jacobellisovou, cílovou čáru ale nakonec protnula jako první.

Samková začala sezonu Světového poháru druhým místem, porazit ji dokázala jen Jacobellisová

Číst článek

„Jela jsem do poslední ‚klopky‘ druhá a třetí za mnou jela kousek. Ale chytla jsem se do pytle za Lindsey a věděla jsem, že mám větší rychlost, dupala jsem jak o život, ona předkopla prkno do cíle, což jsem já nemohla kvůli rameni. Bylo to o 0,06. Jsem nadšená a skvělý dárek k Vánocům,“ řekla po závodě Eva Samková.

„Bylo to hrozně těžké, jezdily jsme všechny společně. Ale o to je to krásnější, když člověk vyhraje, protože to fakt není zadarmo,“ pochválila vítězka závodu supeřky.

Třetí skončila olympijská vítězka z Pchjongčchangu Michela Moioliová. Italská obhájkyně vítězství v SP si vynahradila zklamání z pátečního závodu, v němž po pádu skončila už ve čtvrtfinále.

Po zrušené kvalifikaci se v závodu představili i všichni čeští reprezentanti. Vendula Hopjáková vypadla ve čtvrtfinále, nejlepší z mužů Jakub Žerava v osmifinále.

SP ve snowboardcrossu v Cervinii (Itálie):
Muži: 1. Perathoner (It.), 2. Vedder (USA), 3. Nörl (Něm.), ...40. Žerava - vyřazen v osmifinále, 53. Kubičík, 75. Vintr (všichni ČR).
Průběžné pořadí SP (po 2 z 5 závodů): 1. Nörl 1600, 2. Visintin (It.) 1090, 3. Perathoner 1018,2, ...61. Kubičík 26,5, 68. Žerava 18,5, 74. Koudelka 11,6.

Ženy: 1. Samková (ČR), 2. Jacobellisová (USA), 3. Moioliová (It.), ...20. Hopjáková (ČR) - vyřazena ve čtvrtfinále.
Průběžné pořadí SP (po 2 z 5 závodů): 1. Samková a Jacobellisová obě 1800, 3. Bankesová (Brit.) 1000, ...21. Hopjáková 230.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme