‚Bylo by trapné říkat, že chci být v top 20.‘ Samková před olympijskou sezónou cílí na stupně vítězů

Snowboardcrossařka Eva Samková má před sebou další olympijskou sezonou. V kariéře už třetí a po dvou medailových úspěších snad ani nemůže vyhlížet jiné umístění než to na stupních vítězů. V osmadvaceti letech už má zkušeností dost a může vyhlížet první závod sezony Světového poháru. Bude v něm obhajovat Křišťálový glóbus.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eva Samková

Eva Samková | Zdroj: Profimedia

„Až ve finále se to rozhodlo, zvládla jsem to a vlastně jsem odjela skvělý závod. Věřím si v tom, že to budu dál zvládat, když nebudu nic předstírat a budu říkat, že chci být v top trojce. Že to bude můj cíl,“ řekla na tiskové konferenci Samková.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si snowboardistku Evu Samkovou před novou sezonou

Trenér Marek Jelínek občas skočil své svěřenkyni do řeči a připomněl kromě Světového poháru také olympijské hry. Tyto dva významné podniky spojuje jedno místo. Světový pohár začne pro Samkovou na konci listopadu v Číně, kde se pak bude v únoru konat právě i olympiáda. 

„Když má člověk už pár let dobré výsledky, bylo by trapné říkat, že chci skončit v top 20. Vždyť to by mi ani nikdo nevěřil,“ řekla Samková.

V Soči byla Samková zlatá, v Jižní Koreji získala po těžké sezoně možná trochu překvapivou bronzovou medaili. Samková věří, že víra ve vlastní schopnosti je pro úspěch klíčová.

‚Taková důvěra mě překvapila i potěšila.‘ Samková kandiduje do komise sportovců olympijského výboru

Číst článek

„Všichni bojujeme s nějakou sebedůvěrou, holky obzvlášť. Myslím si, že my holky více inklinujeme k tomu se zpochybňovat, že nejsme dostatečně dobré. Měla jsem toto období dlouhou dobu a když se člověku nedaří, má k tomu tendenci. Pak to nějak postupně vstřebá a odezní to, svět se přeci jen nezboří. Teď už si věřím, ale musela jsem si projít i časy, kdy jsem si nevěřila vůbec,“ říká teď už zase sebevědomější snowboardcrossařka Eva Samková.

Sezonu na konci listopadu v Číně, kde pak bude na stejném kopci obhajovat v únoru olympijský bronz. 

František Kuna, bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme