Snowboardcrossaři v týmové soutěži neuspěli. ‚Cítil jsem, že to drhne,‘ posteskl si Kubičík

Mohl to být další velký den českého snowboardcrossu, ale naděje dvojice Samková-Kubičík skončily hned ve čtvrtfinále světového šampionátu. Při historické premiéře smíšené soutěže měli čeští závodníci medailové ambice, ale na páteční titul mistryně světa Evy Samkové v americkém Utahu ani zdaleka nenavázali a skončili na 13. místě.

Park City Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eva Samková na mistrovství světa

Eva Samková na mistrovství světa | Foto: Tyler Tate | Zdroj: ČTK/AP

Z novinky v programu světového šampionátu byli nadšení domácí fanoušci, když Lindsay Jacobellisová projela cílovou čárou velkého finále na prvním místě. To už ale Eva Samková balila snowboardy a Jan Kubičík musel na dopingovou kontrolu.

Když je Samková zdravá, je k neporažení. ‚Myslím, že se dá pořád posunovat,‘ říká její trenér

Číst článek

Oba věřili, že můžou bojovat o medaile, ale chvíli po startu jejich čtvrtfinálové jízdy bylo po nadějích.

„Johnny měl nějaké problémy na startu, přistál Kanaďanovi na prkno, hrozně ho to zpomalilo a ujeli mu,“ líčila klíčový okamžik českého čtvrtfinále Eva Samková.

„Pošťouch jsem ho dopředu a u toho se mi zařízlo prkno. Udělal jsem velkou brzdu a všechny šance na náš postup skončily. Nerad to říkám, ale ani prkna nám nejela. Od první jízdy jsem cítil, že to drhne,“ povídal po závodě zklamaný Jan Kubičík, který už v tréninkových jízdách cítil, že materiál měli soupeři lepší.

Jeho pocit byl podložený i čísly, když podle mezičasů Eva Samková ztrácela na slabší soupeřky, aniž by dělala nějaké výrazné chyby.

„Těžko říct. Myslím, že to nejelo nikomu. Nebyl tu žádný tým, který všechno skákal. Když sněží, všem to jede málo,“ tuší Samková.

Na trať totiž přes noc napadlo přes 20 centimetrů sněhu a rozměklá trať svědčila například bronzovým Němcům, kteří jinak v součtu časů neměli být výraznou překážkou pro elitní českou dvojici.

Spravit chuť si ale může Samková s Kubičíkem už v neděli, kdy nastoupí do stejného závodu i na Světovém poháru v německém Feldbergu.

Mistrovství světa v akrobatickém lyžování a snowboardingu v Park City (USA):
Snowboardcross - družstva:
1. Dierdorff, Jacobellisová (USA), 2. Visintin, Moioliová (It.), 3. Berg, Ihediohaová (Něm.), 4. Perathoner, Gallinaová (It.), 5. Bozzolo, Trespeuchová (Fr.), 6. Brochu, Brennemanová (Kan.), ...13. Kubičík, Samková, 16. Koudelka, Hopjáková (všichni ČR).

Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme