Samková vstoupila do nové sezony vítězně. V Montafonu ovládla jak kvalifikaci, tak finále

Snowboardcrossařka Eva Samková vykročila za obhajobou triumfu ve Světovém poháru výhrou v Montafonu. Úřadující mistryně světa v pátek v Rakousku vyhrála všechny jízdy a připsala si čtrnácté vítězství v elitním seriálu.

Tento článek je více než rok starý.

Montafon Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eva Samková bezprostředně po vítězství na mistrovství světa.

Radost Evy Samkové | Foto: Tyler Tate | Zdroj: ČTK/AP

Olympijská šampionka ze Soči zahájila sezonu tak, jak tu minulou skončila. V součtu se závěrem uplynulého ročníku vyhrála třetí závod za sebou. V Montafonu ovládla už kvalifikaci a hladce prošla až do finále.

Samková v nové sezoně testuje novinky, do týmu vzala Kašpara, který připravoval běžky Koukalové

Číst článek

Na relativně krátké trati s velkou hustotou boulí, ve kterých je silná, pak absolvovala velmi vyrovnaný závod o zlato. V něm na ni po startu dotírala olympijská šampionka z Pchjongčchangu Michela Moioliová z Itálie, ale česká reprezentantka jí ujela.

V cílové rovince pak v protivětru nápor soupeřek ustála. „Bylo to hodně natěsno. Myslím, že kdyby to bylo o dvacet metrů delší, tak bych byla třeba čtvrtá,“ komentovala dojezd v televizním rozhovoru v cílovém prostoru.

Moioliová uhájila druhou příčku, třetí skončila Australanka Belle Brockhoffová. S výhrou v malém finále se musela spokojit americká legenda Lindsey Jacobellisová, s níž Samková v minulém ročníku do posledního závodu bojovala o svůj druhý křišťálový glóbus.

Tentokrát si šestadvacetiletá Češka hned udělala náskok v průběžném pořadí. „Je to úžasné, protože při prvním Světovém poháru nikdy nevíte. Nikdy nevíte, jak na tom ostatní jsou,“ řekla.

Druhá česká reprezentantka ve vyřazovacích jízdách Vendula Hopjáková po pádu nedokončila čtvrtfinále, ve kterém se pohybovala na čtvrté pozici. Obsadila čtrnácté místo.

Mužský závod ovládl domácí Alessandro Hämmerle, který stejně jako Samková obhajuje triumf ve Světovém poháru. Čeští reprezentanti Matouš Koudelka a Jan Kubičík nepostoupili z kvalifikace.

Úvodní závod SP ve snowboardcrossu v Montafonu (Rakousko):
Muži: 1. Hämmerle (Rak.), 2. Bolton (Austr.), 3. Visintin (It.), 4. Eguibar (Šp.), ...v kvalifikaci 40. Koudelka, 55. Kubičík (oba ČR).

Ženy: 1. Samková (ČR), 2. Moioliová (It.), 3. Brockhoffová (Austr.), 4. Bankesová (Brit.), ...14. Hopjáková (ČR) - vyřazena ve čtvrtfinále.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme