Ledecká na mistrovství světa ve snowboardingu startovat nebude, účast vzdala ze zdravotních důvodů

Ester Ledecká nebude kvůli nespecifikovaným zdravotním problémům startovat na mistrovství světa ve snowboardingu. Ze závodů ve slovinské Rogle se odhlásila těsně před pondělním paralelním obřím slalomem a nenastoupí ani do úterního paralelního slalomu.

Rogla (Slovinsko) (Aktualizováno: 15:08 1. 3. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká

Ester Ledecká | Foto: Albert Gea | Zdroj: Reuters

„Nedokážu dokončit ani rozcvičku, natož unést snowboard jednou rukou nad hlavou, což rozhodlo o tom, že na startu nemám co dělat,“ uvedla pětadvacetiletá Ledecká v prohlášení a doplnila: „Budu se svým týmem pracovat na tom, abych mohla závodit ve finále Světového poháru na lyžích v Lenzerheide.“

‚Je čas se vrátit na jedno prkno.‘ Ledeckou čeká na snowboardu další mistrovství světa

Číst článek

Na šampionátu ve snowboardingu se měla představit znovu po čtyřech letech, předloni boj o medaile kvůli lyžím vynechala. A měla patřit k favoritkám. V paralelním obřím slalomu je olympijskou vítězkou i mistryní světa, zlato ze světového šampionátu má i v paralelním slalomu. V Rogle v minulosti vyhrála pět závodů seriálu SP.

„Držím pěsti organizátorům, aby byly závody úspěšné, a omlouvám se nejen jim, ale i všem svým fanouškům, partnerům, sponzorům a Dukle, že mě neuvidí bojovat o zlato. Na závody jsem se pečlivě připravovala a strašně se těšila,“ řekla.

Ledecká se začala na snowboardu připravovat po lyžařském mistrovství světa v Cortině d'Ampezzo, kde obsadila čtvrté místo ve sjezdu a superobřím slalomu. Problém se objevil už během tréninku na prkně. „Zranění nebylo ovlivněné přechodem mezi lyžemi a snowboardem. Byla to nešťastná náhoda, poranila se při pádu,“ řekl Radiožurnálu fyzioterapeut Ledecké Michal Lešák.

Intenzivní bolest

Večer před závodem se byla Ledecká mimo jiné krátce projít s hůlkami okolo hotelu nad sjezdovkami a ráno se ještě připravovala na start. „Normálně jsme vstali, počítali se závodním režimem, ale bolest byla intenzivní a je bezpečnější to vynechat,“ řekl Lešák. Okolo tři čtvrtě na sedm bylo jasné, že Ledecká nepojede. „Celý tým rozhodl, že nebudeme riskovat, že by se to mohlo zhoršit,“ konstatoval Lešák.

Ledecká s týmem hned zamířila domů. „Aby co nejdříve podstoupila další vyšetření, odpočinula si a začala rehabilitaci,“ řekl Lešák. Ledecká má nyní čtrnáct dnů, aby se dala dohromady před finále SP sjezdařek v Lenzerheide.

V aktuální sezoně jela Ledecká na snowboardu Světový pohár jen v prosinci v Cortině, kde ovládla paralelní obří slalom. Právě po tomto startu měla rovněž určité zdravotní problémy. „Je to relativně podobná věc. Tam se to povedlo vyřešit, ale tady bylo bezpečnější nejet,“ pronesl Lešák bez bližších podrobností.

Ledecká měla v minulosti opakovaně problém se zády. Bolesti ji omezovaly už na olympiádě v Soči 2014 a trápily ji například i před šokujícím zlatým závodem v superobřím slalomu na lyžích na hrách v Pchjongčchangu 2018.

Ester Ledecká nenastoupí do dnešního závodu mistrovství světa na snowboardu v paralelním obřím slalomu, účastnit se nebude ani zítřejšího závodu v paralelním slalomu. Rozhodla se tak při dnešní rozcvičce, důvodem je zranění, které si Ester a její tým nepřejí specifikovat.

09:07 – 01. 03. 2021

2 9

mch, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme