Vítězný návrat Ledecké na snowboard. V italské Cortině triumfovala v paralelním obřím slalomu

Ester Ledecká ve svém prvním závodu na snowboardu po téměř jedenácti měsících vyhrála v Cortině d'Ampezzo paralelní obří slalom a získala devatenáctý triumf ve Světovém poháru. Dohromady s jedním lyžařským triumfem si připsala jubilejní dvacátý pohárový vavřín, čímž překonala český rekord na sněhu bývalé běžkyně na lyžích Kateřiny Neumannové.

Tento článek je více než rok starý.

Cortina d'Ampezzo (Itálie) (Aktualizováno: 19:59 12. 12. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká

Ester Ledecká. Archivní foto | Foto: Iva Roháčková | Zdroj: ASC Dukla

„Jsem šťastná, byl to skvělý závod Organizátoři odvedli skvělou práci, obě tratě byly podobné. Byla zábava tady jezdit,“ řekla Ledecká po finálové jízdě. „Jsem ráda, že jsem zpátky na nejvyšší příčce, že se nic nezměnilo,“ doplnila.

Ledecká se vrací, snowboardy vybírala pečlivě. ‚Ester jakýkoliv nedostatek pozná,‘ říká servisman

Číst článek

Na snowboardu jela naposledy v lednu v Rogle, kde vyhrála a už jasný vítězstvím v kvalifikaci v Cortině ukázala, že ze svého umění nic nezapomněla.

V prvním kole jela proti Rakušance Daniele Ulbingová a v polovině trati vedla jen o kousek, ale pak soupeřka podjela branku a česká závodnice zvítězila jistě. Ve čtvrtfinále nedala šanci Švýcarce Julii Zoggové. V semifinále zdolala po vyrovnané jízdě o 18 setin vítězku minulého ročníku SP Ramonu Hofmeisterovou z Německa.

I ve finále Ledecká rychle ukázala svoji sílu. Postupně zvyšovala před Selinou Jörgovou náskok a cílem projela dříve o 86 setin.

Dvojnásobná olympijská šampionka zvítězila v italském středisku počtvrté. Třikrát zde Ledecká ovládla paralelní obří slalom a jednou paralelní slalom.

Na snowboardu dominuje právě v paralelním obřím slalomu, který v SP vyhrála sedmnáctkrát, dvakrát uspěla v paralelním slalomu. Na lyžích před rokem ovládla sjezd v Lake Louise. Dvacátým triumfem ve Světovém poháru překonala Neumannovou, další běžec na lyžích Lukáš Bauer zaznamenal během kariéry 18 výher.

Zuzana Maděrová byla po první jízdě v kvalifikaci diskvalifikována. Adam Počínek a Viktor Brůžek nepostoupili do druhé kvalifikační jízdy.

Úvodní závod SP ve snowboardingu v Cortině d'Ampezzo - paralelní obří slalom:
Muži: 1. Fischnaller, 2. March (oba It.), 3. Karl (Rak.).
Ženy: 1. Ledecká (ČR), 2. Jörgová, 3. Hofmeisterová (obě Něm.).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme