Snowboardistka Ledecká ovládla i třetí paralelní obří slalom v sezoně

Ester Ledecká vyhrála i ve třetím paralelním obřím slalomu v sezoně. V rakouském Lackenhofu zvítězila před domácí Julií Dujmovitsovou, která finálovou jízdu kvůli pádu nedokončila. Dvaadvacetiletá Češka jako první v letošní sezoně Světového poháru dosáhla hranice 3000 bodů a upevnila si první místo v průběžném pořadí.

Lackenhof/Rakousko Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká

Ester Ledecká | Zdroj: Sport Invest

Ledecká si díky nejrychlejšímu kvalifikačnímu času mohla počtvrté v sezoně vybírat dráhu pro vyřazovací jízdy. Záhy navíc přišla o největší soupeřku z kvalifikace. Ruska Aljona Zavarzinová, která zajela druhý kvalifikační čas, totiž vypadla hned v osmifinále.

Úřadující mistryně světa v obřím slalomu Ledecká v pavouku na cestě do finále s výrazným náskokem porazila vicemistryni světa Švýcarku Patrizii Kummerovou, Němku Selinu Jörgovou i Rusku Jekatěrinu Tuděgeševovou, která byla na loňském MS bronzová. Její finálová soupeřka Julia Dujmovitsová z Rakouska, která na OH 2014 v Soči vyhrála slalom, dnes závěrečnou jízdu nedokončila.

Ledecká, která kombinuje snowboard s lyžemi, v této sezoně SP snowboardistek utrpěla zatím jedinou porážku. Před Vánoci vypadla v osmifinále slalomu v Cortině d'Ampezzo. Obří slalomy v Carezze i v Cortině vyhrála

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme