Ledecká má o soupeřku méně, Goggiaová se zranila na turistické sjezdovce a přijde o mistrovství světa

Nejlepší sjezdařka současnosti Sophia Goggiová si zlomila kost v koleni. Italská lyžařka se zranila při zdánlivě banální cestě po běžné turistické sjezdovce v Garmisch-Partenkirchenu. Nejen v pondělí, ale také na nadcházejícím mistrovství světa tak bude mít Ester Ledecká o jednu velkou soupeřku méně.

Tento článek je více než rok starý.

Garmisch-Partenkirchen Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sofia Goggiaová

Sofia Goggiaová | Zdroj: Reuters

Když pořadatelé odložili nedělní super G, sjely si lyžařky rekreačním tempem místo té závodní přilehlou, červenou sjezdovku. Ester Ledecká už stála dole u lanovky, kde Radiožurnálu okomentovala rozhodnutí pořadatelů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co říká Ester Ledecká o své soupeřece Italce Sofii Goggiaové

„Z pohledu organizátorů to nešlo a jsem ráda, že nás nepustí do ničeho, co je pro nás riskantní,“

Italka Goggiová spadla při cestě dolů a s podezřením na vážné poranění pravého kolena ji odvezli na vyšetření do Milána. Tam lékaři zjistili, že si osmadvacetiletá lyžařka zlomila kost v koleni.

Brutální styl

Sophia Goggiová vyhrála 4 z 5 letošních sjezdů Světového poháru a je známá svou riskantní jízdou, kterou dříve udivoval třeba Američan Bode Miller.

„Ona má takovej bodymillerovskej styl, jako hodně brutální. Já se o ní trochu bojím, když jede,“ říkala po jednom z jejích vítězství česká lyžařka.

Ledecké tak ubyla soupeřka pro pondělní super G, které začíná v 10.50, i pro nadcházející mistrovství světa.

To je pro Goggiovou velká tragédie, protože zvláště ve sjezdu byla hlavní favoritkou a k olympijskému vítězství z Koreje chtěla přidat svůj první titul mistryně světa. Zvláště, když je šampionát v italské Cortině d’Ampezzo.

Martin Charvát, mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme