Štafeta Švédska porazila soupeře i šílené německé počasí. Češi byli dojeti o kolo

Mužská štafeta Švédska slaví nečekané vítězství. V německém Oberhofu zvítězila před druhými Italy a třetími Nory. Biatlonistům celý závod významně ztížilo nevyzpytatelné počasí. Česká štafeta byla dojeta o kolo, a tak byla za závodu stažena.

Tento článek je více než rok starý.

Oberhof Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Švédští biatlonisté

Švédští biatlonisté | Foto: IBU

Překvapivým vítězem mužské štafety se stalo Švédsko, které tak v nedělním programu dosáhlo ohromného úspěchu. V předcházející štafetě žen si totiž Švédky dojely pro bronz. Druhá skončila v závodě mužů dlouho vedoucí Itálie a třetí Norsko. 

Ženskou štafetu v Oberhofu vyhrály biatlonistky Francie, Češky skončily deváté

Číst článek

Celý závod doprovázela spousta chyb na střelnici, všechny štafety absolvovaly alespoň jeden trestný okruh. Nejhůře dopadlo Finsko, které muselo odjet 13 trestných okruhů, a to se jeho závodníci ani nezúčastnili posledních tří střeleckých položek.

Do cíle závodu, který byl ovlivněn hustou mlhou a poměrně silným větrem na střelnici, dojelo nakonec z 25 štafet pouhých 13.

Česká štafeta ve složení Krupčík, Hošek, Moravec a Krčmář byla po předposlední střelbě dojeta o kolo a rozhodčí je ze závodu stáhli. Že nebyl závod pro nepříznivé počasí zrušen, se nelíbilo například trenérovi českých biatlonistů Ondřeji Rybářovi.

„Proti té mlze se toho tolik dělat nedá, stejně tak s větrem. Závod, ve kterém je vítr větší, než ve kterém se dá střílet, tak se taky zruší. Takhle to je, jury to nechala, od toho tam je. My musíme to rozhodnutí akceptovat,“ řekl po závodě Radiožurnálu Rybář.

Další štafety jsou ve Světovém poháru na programu příští týden v Ruhpoldingu.

SP v biatlonu v Oberhofu (Německo) štafeta mužů:

1. Švédsko (Ponsiluoma, Nelin, Samuelsson, Lindström) 1:19:44,1 (1 trest. okruh + 9 dobíjení), 2. Itálie (Bormolini, Hofer, Windisch, Chenal) -1:10,8 (2+11), 3. Norsko (Christiansen, L'Abee-Lund, Birkeland, T. Bö) -2:04,6 (3+14), 4. Rusko -2:32,1 (3+16), 5. Francie -2:41,3 (6+16), 6. Německo -3:40,0 (10+10), ...ČR (Krupčík, Hošek, Moravec, Krčmář) dostižena.

jgr, jsu Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme