Štafety v Hochfilzenu ovládli biatlonisté Norska. Češi propadli a skončili na 18. místě

Pro triumf ve štafetách si suverénním způsobem dojeli norští biatlonisté, kteří před druhými Němci měli téměř dvouminutový náskok. Třetí skončila Francie. Čechům se opět nedařilo a skončili až na 18. místě.

Tento článek je více než rok starý.

Hochfilzen/Rakousko Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Johannes Thingnes Bö

Johannes Thingnes Bö | Foto: News Agency/Robert Henriksson | Zdroj: Reuters

Štafetu biatlonistů v rakouském Hochfilzenu suverénně ovládli Norové, kteří i bez bratrů Böových vyhráli bezmála o dvě minuty před Německem. V obtížných podmínkách, které při dnešním závodě Světového poháru panovaly, to byly jediné dvě štafety, které nemusely na trestné kolo. Čeští reprezentanti se s nevyzpytatelným větrem na střelnici nesrovnali. Kvarteto ve složení Michal Šlesingr, Ondřej Moravec, Adam Václavík a Michal Krčmář po pěti trestných kolech obsadilo až osmnáctou příčku.

Fourcade ovládl posledních šest ročníků Světového poháru biatlonistů. Bude tak suverénní i letos?

Číst článek

Norové potřebovali jen devět náhradních nábojů. Ole Einar Björndalen po prvním úseku předával druhý s minimální ztrátou na Němce v belgických barvách Michaela Rösche. Po třetím úseku už měla norská štafeta téměř minutový náskok a finišman Lars Helge Birkeland ho zdvojnásobil. Třetí za Němci skončili Francouzi, kterým chyběl odpočívající Martin Fourcade.

V českém podání štafeta potvrdila trápení mužské části reprezentace v úvodu olympijské sezony. Šlesingr musel hned po střelbě vleže na trestné kolo a propadl se na 22. příčku. Jeho další trestné kolo přišlo po položce vestoje, vzhledem k chybám soupeřů se ale posunul na závěr druhé desítky a nakonec předával jako osmnáctý.

Stíhací závod žen vyhrála Slovenka Kuzminová, mezi Češkami byla nejlepší Vítková na jedenáctém místě

Číst článek

Moravec jako jediný z Čechů solidně střílel. Na každé položce potřeboval po jednom náhradním náboji a vytáhl štafetu na jedenácté místo. Mladík Václavík se také nevyhnul trestnému kolu, ale jedenáctou příčku udržel. Ztráta Čechů na čelo už ale narostla na bezmála pět minut, na desítku ztráceli zhruba minutu.

Ani Krčmářovi se ale na střelnici nedařilo. Vleže spotřeboval všechny tři náhradní náboje, vestoje mu ani ty nestačily a musel na dvě trestná kola. Češi se propadli na osmnácté místo. Byli poslední ze štafet, které nebyly staženy ze závodu kvůli dostižení o kolo. Vzhledem k velkým odstupům se to dnes stalo hned osmi kvartetům včetně domácích Rakušanů.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme