Stíhací závod žen vyhrála Slovenka Kuzminová, mezi Češkami byla nejlepší Vítková na jedenáctém místě

Stíhačku žen v rakouském Hochfilzenu ovládla slovenská závodnice Anastasia Kuzminová. Druhá byla Finka Mäkäräinenová, která v cílové rovince předjela Bělorusku Domračevovou. Do závodu nastoupily jen dvě Češky a lépe se vedlo Veronice Vítkové, která skončila na jedenáctém místě. Markéta Davidová dojela padesátá.

Hochfilzen / Rakousko (Aktualizováno: 16:11 9. 12. 2017) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

pana2136_preview_171209-160600_elev.jpeg

Stíhačku žen na SP vyhrála Slovenka Kuzminová, druhá dojela Mäkäräinenová, třetí skončila Domračevová. | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík, Petr Slavík

Do sobotního stíhacího závodu na 10 kilometrů vyjela z prvního místa vítězka pátečního sprintu Běloruska Domračevová a až do třetí střelecké položky, té první ve stoje, se držela na čele závodu. Na ní ovšem chybovala a pustila před sebe bezchybnou Kuzminovou, která už první místo do konce závodu udržela.

Třiatřicetiletá slovenská závodnice se tak může radovat z vítězství ve Světovém poháru po téměř čtyřech letech. Celkem už má v kariéře na kontě prvních míst šest.

O druhé místo se až do cílové rovinky přetahovaly Domračevová s Mäkäräinenovou, nakonec ale Finka potvrdila svou perfektní běžeckou formu a běloruskou sokyni těsně před cílem předjela.

Nejlepší česká závodnice Veronika Vítková si oproti startovní pozici i přes tři trestná kola polepšila o osm míst a nakonec dojela jedenáctá. Nebýt chyby na poslední střelecké položce, skončila by devětadvacetiletá Češka v první desítce. Druhá česká závodnice Markéta Davidová skončila na padesáté příčce.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme