Ledecké je škoda. Vlhová s Shiffrinovou ale také táhnou, vzkazují fanoušci ze Špindlerova Mlýna

Česká vlajka ve Špindlerově Mlýně chybět nebude, největší česká hvězda ale ano. Jen z plakátů dohlíží na přípravu Světového poháru žen v alpském lyžování Ester Ledecká. V ruce sice drží lyže, jenže v pátek a sobotu bude mít místo nich na nohou snowboard. Pojede tou dobou závod Světového poháru ve snowboardu ve švýcarském Scuolu.

Tento článek je více než rok starý.

Špindlerův Mlýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká na Světovém poháru v Lake Louise

Ester Ledecká | Foto: Sergei Belski-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Podle fanoušků jde o trošku smutný paradox a ptají se, kdo ji na akci nahradí. „Mrzí nás, že tady Ledecká nebude. Je to její kopec, vyrostla tady,“ je reakce jednoho z nich přímo ze Špindlerova Mlýna. Jiní ale její rozhodnutí chápou a věří, že taháků pro Čechy je na závodech stále dost, ať už jde o slovenskou lyžařku Petru Vlhovou, nebo Američanku Mikaelu Shiffrinovou. „Pro ty stojí za to stále dorazit.“

V Rusku byl zrušen i druhý víkendový superobří slalom. Seriál se přesouvá do Špindlerova Mlýnu

Číst článek

Marketingová čísla slibují, že tribuny budou plné tak jako tak. „Máme dvě tribuny pro více jak tři tisíce lidí dohromady. A i v public prostoru, který je nastavený pro nějakých devět tisíc, jsme na posledních pár stovkách volných lístků,“ sdělil člen organizačního výboru Karel Holešovský. Podle něj absence Ledecké atmosféru nijak neovlivní. Bojí se naopak toho, že sem dorazí mnohem víc lidí, než kolik toto horské město dokáže pojmout.

Ve Špindlerově Mlýně nyní probíhají poslední přípravy. Na tamních svazích jste mohli v posledních dnech potkat třeba právě Američanku Shiffrinovou. Světový pohár žen v alpském lyžování se vrací do Špindlerova Mlýna po osmi letech. Ve dnech 8. a 9. března se pojede závod v obřím slalomu a ve slalomu.

nyc, anj Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme