Krčmář si znovu vylepšil sezonní maximum, v Pokljuce dojel ve sprintu na pátém místě

Biatlonista Michal Krčmář skončil pátý ve sprintu Světového poháru v Pokljuce a zaznamenal nejlepší umístění v sezoně. Jednatřicetiletý rodák z Vrchlabí neudělal na střelnici ani jednu chybu a od stupňů vítězů ho dělilo osm sekund. Také čtvrtý sprint v sezoně vyhrál lídr seriálu Johannes Thingnes Bö z Norska. Druhý byl jeho bratr Tarjei, třetí další Nor Sturla Holm Laegreid.

Tento článek je více než rok starý.

Pokljuka (Aktualizováno: 17:22 6. 1. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Krčmář

Michal Krčmář | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

Bodoval také Jonáš Mareček, který se díky stoprocentní střelbě umístil na 33. místě. Mimo první čtyřicítku skončil pětkrát chybující Adam Václavík (48.), na čtyři trestná kola doplatil i Jakub Štvrtecký (55.)

Některé věci vidím jinak, říká střelecký trenér biatlonistů Emmons. Vzpomínal i na terče, co minul

Číst článek

„Když si vezmu, že 29. prosince jsem tady na hotelu ležel v posteli se zvýšenou teplotou a vůbec mi nebylo dobře. Přítelkyně se synem si dělali svůj program, protože já prostě ležel v posteli, ale relativně rychle se to otočilo a stačily mi tři dny odpočinku. Tady jsem se cítil den ode dne lépe a věděl jsem, že to chci zkusit, takže jsem příjemně překvapený,“ řekl po závodě Radiožurnálu Sport Krčmář.

Nejzkušenější český biatlonista Krčmář se probojoval do první desítky podruhé v sezoně a vylepšil si dosavadní maximum, kterým bylo šesté místo ze stejné disciplíny v Annecy. Na rozšířené pódium se probojoval díky stoprocentní střelbě a rychlému běhu v posledním kole.

Díky němu předstihl Timofeje Lapšina z Jižní Koreje a odrazil útok Itala Tommasa Giacomela či úřadujícího vítěze seriálu Quentina Fillona Mailleta z Francie. Od čtvrtého Dolla dělilo Krčmáře šest desetin sekundy.

Trojnásobný vítěz Světového poháru Johannes Thingnes Bö vyhrál šestý závod v sezoně a zvýšil náskok v průběžném pořadí před druhým Laegreidem na 64 bodů. Krčmář je s 245 body čtrnáctý.

V sobotu jsou v Pokljuce na programu stíhací závody.

SP v biatlonu v Pokljuce (Slovinsko):
Muži - sprint (10 km): 1. J. T. Bö 23:55,9 (1 tr. okruh), 2. T. Bö -48,1 (0), 3. Laegreid (všichni Nor.) -55,6 (1), 4. Doll (Něm.) -1:03,3 (1), 5. Krčmář (ČR) -1:03,9 (0), 6. Giacomel (It.) -1:09,5 (2), ...33. Mareček -2:27,8 (0), 48. Václavík -3:01,0 (5), 55. Štvrtecký (všichni ČR) -3:07,3 (4).

TP, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme