Václavíka trápí střelba, ale po stíhačce ho Emmons chválil. ‚Na poslední položce do toho šel,‘ řekl trenér

Moc by chtěl, ale hlava ho zatím nechce pustit. Biatlonista Adam Václavík se v této sezóně střelecky trápí, hlavně vestoje. To trefuje skoro jen každý druhý terč.

Tento článek je více než rok starý.

Anterselva (Itálie) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Adam Václavík doběhl ve stíhacím závodě 46.

Adam Václavík doběhl ve stíhacím závodě 46. | Foto: Petr Slavík | Zdroj: Český biatlon

„Byly to takové zbytečné chyby. Trochu jsem se tam zasekl,“ ohlížel se Adam Václavík za třetí položkou stíhacího závodu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si Adama Václavíka a trenéra Matthewa Emmonse po stíhacím závodě

Ale stačilo objet jeden dvou a půl kilometrový okruh na trati a bylo to rázem povedenější a nadějnější. Tentokrát totiž minul jen jednou a dostal pochvalu i od trenéra Matthewa Emmonse.

„Na poslední stojce do toho šel. První čtyři rány byly krásně v rychlu, ale jen ta poslední utekla. Jsou tam určitě pozitivní věci.“

Střelecký trenér českých biatlonistů Matthew Emmons | Foto: Petr Slavík | Zdroj: Český biatlon

„Nedal jsem poslední ránu, ale byla to rychlá položka, která mi seděla. Teď se od toho potřebuju odpíchnout. Se střelbou se peru, ale musím hledat alespoň pozitiva na těchhle dílčích věcech. Věřím, že stavím něco na pevných základech a ukáže se to i v závodech,“ komentoval Václavík.

Štafeta je výzva

Tím nejbližším bude pro Adama Václavíka štafeta, což pro něj představuje ještě větší výzvu. V obou týmových závodech, do kterých tuto zimu ve světovém poháru nastoupil, musel na dva trestné okruhy.

„Štafeta je specifická, protože je v ní větší zodpovědnost. Jsem v ní pod větším tlakem. Pokud to chci prorazit, musím tomu čelit. Věřím, že se to povede.“

Štafeta biatlonistů začne v 14.30 a Radiožurnál Sport jí bude vysílat v přímém přenosu stejně jako tu ženskou, která začíná v 11.45. Radiožurnál nabídne reportážní vstupy.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme