Krčmář dojel ve stíhacím závodě v Le Grand-Bornand těsně za desítkou, Jislová dokončila na 14. místě

Biatlonista Michal Krčmář skončil jedenáctý ve stíhacím závodě Světového poháru v Annecy. Jednatřicetiletý rodák z Vrchlabí doplatil na tři střelecké chyby a pohoršil si oproti startu o pět příček. Posun o dvanáct míst se naopak povedl Jessice Jislové, která dojela navzdory nepřesné poslední ráně čtrnáctá a zaznamenala nejlepší výsledek sezony. Poprvé v této zimě vyhráli Nor Sturla Holm Laegreid a Švédka Elvira Öbergová.

Le Grand-Bornand (Aktualizováno: 15:49 17. 12. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Krčmář si oproti startovní pozici pohoršil o pět příček

Michal Krčmář si oproti startovní pozici pohoršil o pět příček | Zdroj: Český biatlon - Jaroslav Svoboda

Z českých závodníků bodoval ještě Tomáš Mikyska, který skončil po třech trestných kolech šestatřicátý. Jakub Štvrtecký byl po čtyřech chybách na 45. místě.

Start závodu pořadatelé o čtvrt hodiny odložili, protože po mrazivé noci ještě upravovali trať. Šestý muž čtvrtečního sprintu Krčmář do něj startoval s minutovou ztrátou na lídra Johannese Thingnese Böea.

Český biatlonista udržel šestou příčku po první položce vleže, kde nechyboval. Na dalších třech zastávkách však vždy jednou minul a z první desítky vypadl. Přesto si dojel pro druhý nejlepší výsledek sezony a v Annecy pro maximum ze stíhacích závodů.

Pětadvacetiletý Laegreid po startu z druhého místa oslavil desáté vítězství v kariéře. Na střelnici chyboval jednou. Při závěrečné položce vestoje využil dvou nepřesností vedoucího krajana Christiansena a zvítězil o 24,6 sekundy. Trojnásobný vítěz SP Bö neprodloužil sérii pěti vítězství, doplatil na dvě trestná kola a až 27. běžecký čas.

Ženský závod

Markéta Davidová klesla oproti startu o deset míst a po dvou trestných kolech obsadila 26. místo. V pořadí seriálu zůstala sedmá.

Osmadvacetiletá Jislová potvrdila, že se jí v Annecy daří, a po loňském 12. místě byla ve stíhačce jen o dvě příčky horší. Šestadvacátá žena ze sprintu se probojovala dopředu díky třem bezchybným položkám, o lepší umístění se připravila až v závěrečné "stojce". Minula poslední terč.

Nejhorší výsledek v sezoně zaznamenala Davidová. Biatlonistka z Janova nad Nisou minula hned první ránu a na trestné kolo musela i po úvodní střelbě vestoje. Doplatila také na 38. běžecký čas.

Elvira Öbergová vyhrála stíhačku v Annecy podruhé za sebou a připsala si pátý individuální triumf. Na střelnici jako jedna ze čtyř závodnic nechybovala a po startu z osmé příčky zvítězila o 20 sekund před Lisou Vittozziovou z Itálie. Třetí byla domácí Julia Simonová a udržela vedení v SP.

SP v biatlonu v Annecy (Francie):

Muži - stíhací závod (12,5 km): 1. Laegreid 29:44,1 (1 trest. okruh), 2. Christiansen -24,6 (2), 3. J. T. Bö (všichni Nor.) -35,8 (2), 4. Fabien Claude (Fr.) -43,7 (2), 5. Andersen (Nor.) -54,1 (1), 6. Samuelsson (Švéd.) -1:03,6 (2), ...11. Krčmář -1:36,8 (3), 36. Mikyska -3:54,9 (3), 45. Štvrtecký (všichni ČR) -4:38,9 (4).

Průběžné pořadí SP (po 7 z 21 závodů): 1. J. T. Bö 539, 2. Laegreid 490, 3. Jacquelin (Fr.) 292, 4. Ponsiluoma (Švéd.) 263, 5. Samuelsson 263, 6. Christiansen 240, ...15. Krčmář 180, 34. Štvrtecký 59, 40. Mikyska 41.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme