Janatová dojela ve stíhačce na 32. místě, další tři čeští závodníci na Tour de Ski předčasně končí

Den po odjezdu Kateřiny Razýmové skončili na Tour de Ski další tři čeští běžci na lyžích. Ze zdravotních důvodů odstoupili sourozenci Petra a Michal Novákovi a z výkonnostních Sandra Schützová. Ve 14. ročníku etapového závodu Světového poháru tak budou ve zbylých čtyřech dílech pokračovat Kateřina Janatová, Petr Knop a Adam Fellner.

Tento článek je více než rok starý.

Toblach (Aktualizováno: 14:09 1. 1. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Novák

Michal Novák | Foto: Carl Sandin | Zdroj: Reuters

„U Petry a Michala jde čistě o zdravotní důvody. Je to velká škoda, oba měli velmi dobrou formu a Tour se pro ně nevyvíjela vůbec špatně, nicméně můžeme riskovat další průběh sezony,“ uvedl v tiskové zprávě trenér Jan Franc.

Třetí etapu Tour de Ski ovládla trojice Rusů v čele s Usťugovem, Knop dojel 32.

Číst článek

„Sandra na Tour nepředváděla výkony, jaké by si sama představovala. Společně jsme se tak domluvili, že už v seriálu nebude pokračovat a odcestuje také domů,“ dodal.

Novákové se vydařily první dva podniky Tour v Lenzerheide. Začala 23. místem na desítce a 28. byla v nedělním sprintu. Po přejezdu do Toblachu ji ale začalo bolet v krku a měla ucpané dutiny. „Jela jsem jako s krabicí na hlavě a bez síly,“ komentovala 51. místo v úterní volné desítce.

„Sice nejsem během roku náchylná na virózy, ale nejspíš jsem něco chytla. Moc mě to mrzí, protože jsem celou přípravu měla relativně bez zdravotních komplikací, před Tour jsem se cítila ve skvělé formě a seriál se pro mě nevyvíjel špatně. Nemoc je pravděpodobně vážnějšího rázu a proto, abych mohla závodit dále v sezoně, je nejdůležitější mít dobré zdraví,“ dodala.

Nováková stejně jako její bratr či Razýmová by se chtěli dát dohromady na Světový pohár v Novém Městě na Moravě, který se pojede 18. a 19. ledna.

Poslední Češka brala 32. místo

Jediná zbylá česká lyžařka na Tour de Ski Kateřina Janatová obsadila ve stíhacím závodu na deset kilometrů klasicky v Toblachu 32. místo. Na body do Světového poháru nedosáhli ani 47. Petr Knop a 62. Adam Fellner. Zvítězili Norka Ingvild Flugstad Östbergová a ruský běžec Alexandr Bolšunov.

Startovalo se s odstupy podle silvestrovského závodu na deset kilometrů. Janatová vyběhla z 29. místa, bodovanou pozici však neudržela. Ve finiši jí na třicítku chyběly dvě vteřiny.

Östbergová ve finiši předčila krajanku Therese Johaugovou, vedoucí ženu Světového poháru. Ta po sedmi triumfech poprvé v sezoně v distančním závodu prohrála.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme