Trenér Ledecké Reiter: Ester se chce pořád zlepšovat, to je na ní krásné

Je největší českou nadějí pro olympijské hry. Ester Ledecká to potvrdila o víkendu ve slovinské Rogle, ve které vyhrála i čtvrtý závod paralelního obřího slalomu této sezóny snowboardového Světového poháru. Přesně za měsíc ji tahle disciplína čeká na hrách v Koreji.

Rogle/Slovinsko Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká

Ester Ledecká | Zdroj: Sport Invest

„Vítězkou se stává reprezentantka České republiky Ester Ledecká,“ oznamuje hlasatel po paralelním obřím slalomu v Rogle.

Už je to stereotyp, i když pro českou reprezentantku a její fanoušky příjemný. Kdykoliv v téhle sezóně nastoupila do olympijské disciplíny paralelní obří slalom, tak si vysloužila na slavnostním vyhlášení ten nejvyšší ze stupňů vítězů. Přesto má prý ještě co zlepšovat.

„Myslím, že mám ještě spoustu věcí, které můžu dohnat, a spoustu rezerv,“ říká Ledecká.

Nezávodící Ledecká? Naštěstí má rozum

Číst článek

„To je na Ester krásné: ona se chce pořád zlepšovat ve všem. A o to se taky budeme krůček po krůčku pokoušet, zapracovat chceme třeba na technice,“ říká její trenér Justin Reiter.

Bilance svěřenkyně amerického trenéra mohla být ještě skvostnější, k sobotnímu čtvrtému triumfu sezóny mohla v neděli přidat pátý, jenže kvůli nachlazení nenastoupila.

„Ester chce pořád závodit, závodit a závodit. Někdy ale musíme naslouchat svému tělu. Myslím, že je dobré sem tam zpomalit, užít si sluníčko, uzdravit se, dobít baterky, načerpat energii a pak pokračovat na plný plyn,“ myslí si trenér Reiter.

Nejočekávanější zkouška čeká sešlápnutý pedál Ester Ledecké v únoru, kdy se v Koreji stane první sportovkyní historie, která na jedné olympiádě nastoupí na lyžích i na snowboardu.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme