Kobajaši se stal vítězem Turné čtyř můstků, Koudelka skončil v posledním závodě šestý

Japonec Rjoju Kobajaši vyhrál suverénně 67. ročník Turné čtyř můstků, když ovládl všechny čtyři závody seriálu. V celkovém hodnocení za ním skončili Němci Markus Eisenbichler a Stephan Leyhe. Roman Koudelka obsadil v závěrečném závodě šesté místo a celkově mu patří pátá příčka.

Tento článek je více než rok starý.

Bischofshofen/Rakousko (Aktualizováno: 19:57 6. 1. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rjoju Kobajaši při závodě v rakouském Bischofshofenu

Rjoju Kobajaši při závodě v rakouském Bischofshofenu | Foto: Lisi Niesner | Zdroj: Reuters

Japonský skokan vyhrál všechny tři předešlé závody Turné suverénním způsobem a stejně si počínal i v rakouském Bischofshofenu. Na druhého domácího závodníka Stefana Krafta měl náskok téměř patnácti bodů. Pro bronz si v Rakousku doskočil Němec Stephan Leyle.

Do závěrečného závodu Turné čtyř můstků postoupili tři čeští skokani, kvalifikaci vyhrál Eisenbichler

Číst článek

Kobajaši se stal teprve druhým japonským vítězem na Turné čtyř můstků. Tím prvním byl před 21 lety Kazujoši Funaki.

V celkovém hodnocení seriálu za Kobajašim skončili Němci Markus Eisenbichler a Stephan Leyhe. Obhájce prvenství z minulého ročníku Polák Kamil Stoch obsadil až šesté místo.

Roman Koudelka skákal ve druhém kole jako 25. po dobrém výkonu v tom prvním, kde skočil 133 metrů. V tom druhém si sice o tři metry pohoršil, ale i tak obsadil v konečném pořadí závodu šestou příčku a v celkovém hodnocení seriálu byl pátý.

„Páté místo celkově je pro mě pecka. Jsem strašně vděčný své rodině, trenérům. Všem lidem, kteří mi fandili, bych chtěl strašně poděkovat, protože tady to bylo i pro ně. Teď si to budu užívat a budu se snažit ta ty výsledky navázat,“ řekl pro Radiožurnál po závodě Koudelka.

Čestmír Kožíšek prošel do druhého kola jako poslední, takže v tom druhém se na můstku představil jako první. Český závodník skočil na značku 120 metrů, čímž si sice oproti prvnímu kolo polepšil o dva metry, ale na lepší než celkové 30. místo to nestačilo.

Prvním kolem skončilo v rakouském Bischofshofenu představení Viktora Poláška, který skočil jen 112,5 metru, což nebyl výkon dostatečný pro postup do dalšího kola.

Turné čtyř můstků, Bischofshofen:

Konečně páté místo - @Roman Koudelka

Reprezentant země, ve které nemá kde skákat na lyžích 🇨🇿

19:58 – 06. 01. 2019

2 76

bor, fk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme